Fırında Somon & Kalp Patatesler
2 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Toplam pişirme süresi: 30 dakika
- 2 dilim takoz somon
- 2 dal biberiye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kırmızı top biber
- 4 büyük patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz + karabiber
1/ Somonlar yıkanır, kurulanır. Tuzlanır ve biberlenir.
2/ Zeytinyağı tavada ısıtılır, balıklar istenilen pişkinlik derecesine göre, iki tarafı çevrilerel 8 - 10 dakika pişirilir. Arzuya göre 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirerek hazırlanabilir.
3/ Taze biberiye ve kırmızı biberler serpilerek servis yapılır.
4/ Patatesler soyulur, yıkanır, kalp şeklinde bir kalıp ile kesilir (yuvarlak kesilebilir.)
5/ Tereyağı ve zeytinyağı tavada kızdırılır, patatesler çevirerek kızartılır, tuz ve biber serpilir, somon ile servis edilir.
Çikolata Batırılmış Çilek & Mandalina
2 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
- 2 paket / 160 g bitter çikolata
- Çilek
- Mandalina
- Alüminyum folyo
1/ Çikolatalar benmaride* eritilir.
2/ Çilekler yıkanır ve kurulanır, mandalina soyulur, dilimlere ayrılır.
3/ Meyveler eritilmiş çikolataya batırılarak alüminyum folyo kaplı tepsiye dizilir, sertleşene kadar buzdolabında bekletilir.
4/ Soğuyan meyvelere benmaride eritilmiş beyaz çikolata ile çatal yardımıyla şertler çekilir. Çok çikolatalı istenirse estra eritilmiş bitter çikolata ile servis edilir.
*Benmari tekniği: Orta dereceli ateşte, yarısına kadar su dolu derin bir tava içerisine yerleştirilem tencerede yapılan eritme, ısıtma ve pişirme tekniği.
Mini Kalp
Pastalar:
2 – 3 ufak kalp pasta için
Hazırlama süresi: 30
dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 1 kutu hazır pasta tabanı
- 1 kutu toz krem şanti
- 1 paket bitter çikolata
- Krem patisier
- Çikolata sos
Krem patisier:
- 3 ölçü bardak/ 450 ml süt
- 5 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya veya 1 çubuk vanilya
- 2 x 1/3 ölçü bardak / 100 g toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/
Süt ve vanilya orta ateşte kaynatılır. Altı kapatılır. Çubuk vanilya
kullanılıyorsa, kaynadıktan sonra sütten çıkartılır.
2/
Yumurta sarıları toz şeker ile rengi açılana kadar çırpılır. Un ve nişasta
ilave edilerek karıştırılır.
3/
Sıcak sütten bir miktar yumurta karışımına konur, çırpılır. Karışım kalan süte
ilave edilir. Orta ateşte, kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Kaynadıktan sonra 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir.
4/
Düz bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır.
Çikolata sos:
- 1 kutu krema
- 2 paket / 160 g bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı bal
1/
Krem patisier hazırlanır, soğumaya bırakılır.
2/
Hazır kek kalp şeklinde kalıplar ile kesilir.
3/
Kek kuru ise şurup sürülebilir.
4/
Pasta kreması sürülür, araya doğranmış çikolata parçaları konur, ikinci kata
krema sürülerek ilk katın üstüne kapatılır.
5/
Tüm pasta krema ile kaplanır, 15 – 20 dakika buzdolabında bekletilir.
6/
Arzu edilirse ince bir kat krem şanti sürülerek 10 dakika daha buzdolabında
bekletilir.
7/
Çikolata sos hazırlanır ve pastaların üzerine dökülür. En az 30 dakika veya
servis yapana kadar buzdolabında bekletilir.
8/
Krem şanti veya değişik şekerleme, çikolatalar ile süslenir.
Çedar Peynirli
Tuzlu
6 – 8 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
- 1/4 paket / 60 g tereyağı veya margarin
- 150 g rende çedar peyniri (veya kaşar peynir)
- 1 ölçü bardak / 100 g un
- 1 yumurta
- Pul biber
1/
Un havuz yapılır, ortaya yağ, peynir, yumurta, pul biber konur.
2/
Ortadaki malzeme karıştırıldıktan sonra un ile harmanlanarak hamur haline
getirilir.
3/
Hamur merdane ile açılır, 4 - 5 cm çapında (çay bardağı ağzı büyüküğünde)
yuvarlaklar kesilir. İsteğe göre farklı şekiller kesilebilir. Piştikten sonra
demet yapmak veya bardağa koyabilmek için kısa çöp şişler takılır.
4/
180 derece ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirilir.
Madeleine
6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
- 100 g tereyağı
- 2 x 1/3 ölçü bardak / 100 g toz şeker
- 1 paket vanilya
- ½ limon suyu
- 1 tutam tuz
- 3 yumurta + 1 yumurta sarısı
- 1 + 1/3 ölçü bardak / 130 g un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı portakal likörü
1/ Tereyağı kısık ateşte, kaynatmadan eritilir.
2/ Şeker, tuz, limon suyu, yumurtalar, yumurta sarısı
tahta spatula ile karıştırılır.
3/ Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir ve
karıştırılır.
4/ Eritilmiş yağ ilave edilir, karıştırılır. Portakalm likörü
ilave edilir.
5/ Karışım, silikon madlen kalıplarına veya yağlanmış metal madlen
kalıpıplarına, kalıpların ¾ ü dolacak şekilde konur.
6/ 180 derece ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirilir.
Mini Tostlar
2 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
- 4 dilim tost ekmeği
- 4 dilim jambon
- 8 dilim kaşar peynir
- Tereyağı
- Çöp şiş
1/
Tost ekmekleri hafif yağlanır 1 dilim peynir, 1 dilim jambon tekrar 1 dilim
peynir konarak tostlar hazırlanır.
2/
Ekmek dilimlerinin dışlarına tereyağı sürülür.
3/
Tavada 1 kaşık tereyağı ısıtılır, tostların iki tarafı kızartılır.
4/
Ekmeklerin kabukları kesilir. Çöp şişe takılarak veya üzerlerine kürdan ile
kornişon ilave edilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder