Biberli somon & sebze tagliatelle













4 kişilik

  • 4 dilim takoz somon
  • 3 yemek kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 2 limon suyu
  • Pişirme kağıdı
Sebze tagliatelle
  • 6 adet kabak
  • 6 adet havuç
  • 1/3 ölçü bardak / 50 ml zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
1/ Somonların her iki tarafı bibere bulanır, kağıda yerleştirilir. Üzerlerine limon suyu gezdirilir, kağıt kapatılır ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 - 25 dakika pişirilir.
2/ Sebze tagliatelle için, kabak ve havuçları sebze soyma bıçağı ile şerit şerit soyulur. Buharda, diri kalacak yumuşaklıkta olana kadar pişirilir. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırılır, somonlar ile servis edilir.

0 yorum: