4 kişilik
- 4 dilim takoz somon
- 3 yemek kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 2 limon suyu
- Pişirme kağıdı
Sebze tagliatelle
- 6 adet kabak
- 6 adet havuç
- 1/3 ölçü bardak / 50 ml zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
1/ Somonların her iki tarafı bibere bulanır, kağıda yerleştirilir. Üzerlerine limon suyu gezdirilir, kağıt kapatılır ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 - 25 dakika pişirilir.
2/ Sebze tagliatelle için, kabak ve havuçları sebze soyma bıçağı ile şerit şerit soyulur. Buharda, diri kalacak yumuşaklıkta olana kadar pişirilir. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırılır, somonlar ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder