Living etc. Ağustos 2006 |
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 + 20 dakika
- 3 ölçü bardak esmer pirinç
- 2 ölçü bardak bezelye
- 1 demet taze soğan
- ½ ölçü bardak / 75 ml zeytinyağı
- 1 kg dülger balığı (levrek veya somon olabilir)
- 2 çay kaşığı tuz
1/ Esmer pirinç yıkanır. Tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır.
2/ Bezelye ayrı bir tencerede haşlanır, taze soğanın yeşil bölümleri ince doğranır.
3/ Dülger parçalara ayrılarak, strech film ile sarılır ve buharda 10-15 pişirilir.
4/ Zeytinyağı wok veya derin bir tavada ısıtılır, taze soğan sotelenir, pirinç, bezelye ve tuz ilave edilir.
5/ Buharda pişen balıklar pirincin üzerine konarak servis yapılır. Arzu edilirse balıkların üzerine sarımsaklı zeytinyağı gezdirilir dereotu serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder