MARIE CLAIRE KIDS




Bebek Kurabiyeler

• 250 g un
• 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
• 125 g tereyağı veya margarin
• 1 paket vanilya
• 1 hafif çırpılmış yumurta
• 120 g pudra şekeri
• Kakao

1/ Un ve kabartma tozunu birlikte elenir, havuz yapılır.
2/ Yumuşak yağ, elenmiş pudra şekeri, vanilya, yumurtay un havuzunun ortasına konur, karıştırarak hamur elde edilir. Birden fazla renk vermek için, ikiye ayrılan hamurun yarısına kakao ekleyerek, kakaolu hamur elde edilir.
3/ Hamurlar ayrı ayrı alüminyum folyolara sarılıp yarım saat buzdolabında bekletilir.
4/ Buzdolabından çıkardıktan sonra, unlu tezgahta merdane ile açılan hamurlar yuvarlak kesilir. Saçlar için farklı renk hamur kullanılır.  Örgü saç yapmak için iki renk hamur burgu yapılır, yüzlerin etrafına yerleştirilir. Kuş üzümünden göz, portakal veya limon kabuğundan ağız yapılır.
5/ Kurabiyeler yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 180 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirilir.

Not: Hasan Ali Yücel ilkokulun da okuduğum günlerde beslenme saati için her gün bir anne tüm çocuklar için yiyecek getirirdi. Sınıf arkadaşlarım , kuzenim ve ben özellikle annemin ve teyzemin günlerini bu muhteşem "bebek kafası" kurabiyelerden yiyebilmek için iple çekerdik.



Enginar Çocuklar
  • 4 adet  temizlenmiş enginar
  • 1/2 limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 kuru soğan
  • Tuz
  • Tercih edilen peynir çeşitleri (kaşar, cheddar vb)
  • Dereotu
  • Bezelye
  •  Siyah zeytin
  • Havuç
1/ Enginarlar limon suyu, zeytinyağı, soğan ve tuz ilave edilmiş suda çok yumuşamayacak şekilde haşlanır.
2/ Enginarlar fırın tepsisine dizilir, üzerlerine rendelenmiş peynir konur. 3/ 180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir.
4/ Enginarlara haşlanmış bezelyeden göz, yarıya kesilmiş siyah zeytinden ağız, arzuya göre havuçtan burun yapılır. Dereotu ile saç yapılarak sunulur.













Kavanozda Renkli Jöle ve Jöle Dilimleri
  • Dilediğiniz aromada hazır jöle
  • Portakal veya greyfurt
  • Süsleme için, dekoratif şekerler

1/ Hazır jöleleri, kutunun üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kavanozlara ilk renk jöleyi dökün, buzlukta dondurduktan sonra üzerine diğer katı ekleyin. Dilediğiniz rengi yaratmak için, kavanoz dolana kadar bu işlemi tekrarlayın.
2/ Jöle dilimleri için; portakal ve greyfurtları ikiye bölün. İçindeki eti tamamen boşaltın. Isıttığınız jöleyi, yarım portakal ve greyfurtun içine dökün. Tamamen donduğunda, içi jöle dolu portakal ve greyfurtları dikkatlice dilimleyin ve bir meyve dilimi gibi servis yapın.












Hayvan Şekilli Omlet

Dilediğiniz miktarda yumurtayı iyice çırpın. Büyük bir omlet yapın. Hayvan veya diğer eğlenceli şekillerdeki kurabiye kalıplarıyla büyük omletten şekiller kesin. Düz bir tabakta, yanında domates, peynir veya yeşillikler ile servis edin.





0 yorum: