Limon Mus
4-6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Bekletme süresi: 1-2 saat
- 2 lemon rendesi ve suyu
- 100 g pudra şekeri
- 4 yumurta
- 2 yaprak jelatin veya
- 300 ml krema
- Sarı gıda boyası
2/ Yumurta sarıları, beyazları ayrılır. Sarılar, limon rendesi ve şeker beyzlayana kadar çırpılır.
3/ Limon suyu ve jelatin ilave edilir.
4/ yumurta beyazları sert köpük olana kadar çırpılır. Krema hafif sertleşecek kadar çırpılır.
5/ Yumurta sarılarına önce yumurta beyazı köpüğü daha sonra krema, söndürmeden, bazikçe karıştırılır.
6/ Rengini daha belirgin yapmak için arzu edilirse bir kaç damla sarı gıda boyası ilave edilir. Servis bardaklarına boşaltılır. Buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
7/ Limon dilimleri veya sarı şekerlemeler serperek süslenebilir.
Üç renkli tortellini ve pesto sos
- 1 demet fesleğen
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 3 yemek kaşığı rende kaşar peyniri
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- 1 paket 3 renkli taze tortellini
2/ Fesleğen yaprakları, fıstık, peynir, zeytinyağı, sarımsak, tuz, biber tümü robotta çekilir.
3/ Tortellini paket talimatına göre pişirilir, pesto sos ile servis edilir.
Antep Fıstık Kremalı Gofret
4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
- 250 ml süt
- 3-4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 3 yumurta sarısı
- 50 -100 g antep fıstığı
- Yeşil gıda boyası
2/ Süt ısıtılır, önceki karşım ile birleştirilir, orta ateşte kaynayınca 1 dakika pişirilir.
3/ Antep fıstıkları sıcak suda bekletilir, soyulur. Kıyılarak kremaya ilave edilir.
4/ Daha yeşil bir renk için bir kaç damla yeşil gıda boyası kullanılabilir.
5/ Krema soğuduktan sonra ince gofretler ile servis edilir. Gofret yerine beze, acıbadem, kek tabanı, vs. kullanılabilir
Çilekli
Donmuş Yoğurt
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Bekletme süresi: 2 saat
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Bekletme süresi: 2 saat
- 1/2 kg süzme yoğurt
- 1/2 kg taze çikek
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
2/ Yoğurt, şeker ve çilek karıştırılır. Buzluğa konur, yarım saatte bir karıştırılır.
3/ Tamamen donunca servis yapılır.
Dereotu Kremalı Izgara Somon
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
- 500 g derisi alınmış taze somon
- 2 demet dereotu
- 150 g süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 diş sarımsak
- 1 limon rendesi
- Tuz, karabiber
2/ Sarımsak ezilerek yoğurtla karıştırılır, dereotu, zeytinyağı, limon rendesi, tuz, biber karıştırılarak dereotu kreması hazırlanır.
3/ Somon az zeytinyağı ile tavada ızgara yapılır.
4/ Dereotu kreması ve ızgara somon birlikte servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder