All Decor Temmuz 2014


















Limon Mus

4-6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Bekletme süresi: 1-2 saat

  • 2 lemon rendesi ve suyu
  • 100 g pudra şekeri
  • 4 yumurta
  • 2 yaprak jelatin veya
  • 300 ml krema
  • Sarı gıda boyası
1/ Jelatin soğuk suda yumuşamaya bırakılır. Toz jelatin kullanılıyorsa az soğuk suda eritilir.
2/ Yumurta sarıları, beyazları ayrılır. Sarılar, limon rendesi ve şeker beyzlayana kadar çırpılır.
3/ Limon suyu ve jelatin ilave edilir.
4/ yumurta beyazları sert köpük olana kadar çırpılır. Krema hafif sertleşecek kadar çırpılır.
5/ Yumurta sarılarına önce yumurta beyazı köpüğü daha sonra krema, söndürmeden, bazikçe karıştırılır.
6/ Rengini daha belirgin yapmak için arzu edilirse bir kaç damla sarı gıda boyası ilave edilir. Servis bardaklarına boşaltılır. Buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
7/ Limon dilimleri veya sarı şekerlemeler serperek süslenebilir.













Üç renkli tortellini ve pesto sos
  • 1 demet fesleğen
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 3 yemek kaşığı rende kaşar peyniri
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • 1 paket 3 renkli taze tortellini
1/ Çam fıstıkları az kavrulur.
2/ Fesleğen yaprakları, fıstık, peynir, zeytinyağı, sarımsak, tuz, biber tümü robotta çekilir.
3/ Tortellini paket talimatına göre pişirilir, pesto sos ile servis edilir.













Antep Fıstık Kremalı Gofret

4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
  • 250 ml süt
  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 3 yumurta sarısı
  • 50 -100 g antep fıstığı
  • Yeşil gıda boyası
1/ Yumurta sarıları, şeker ile çırpılır, nişasta ve un ilave edilir.
2/ Süt ısıtılır, önceki karşım ile birleştirilir, orta ateşte kaynayınca 1 dakika pişirilir.
3/ Antep fıstıkları sıcak suda bekletilir, soyulur. Kıyılarak kremaya ilave edilir.
4/ Daha yeşil bir renk için bir kaç damla yeşil gıda boyası kullanılabilir.
5/ Krema soğuduktan sonra ince gofretler ile servis edilir. Gofret yerine beze, acıbadem, kek tabanı, vs. kullanılabilir














Çilekli Donmuş Yoğurt

4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Bekletme süresi: 2 saat
  • 1/2 kg süzme yoğurt
  • 1/2 kg taze çikek
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
1/ Çikekler yıkanır, robottan geçirilir.
2/ Yoğurt, şeker ve çilek karıştırılır. Buzluğa konur, yarım saatte bir karıştırılır.
3/ Tamamen donunca servis yapılır.
















Dereotu Kremalı Izgara Somon

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
  • 500 g derisi alınmış taze somon
  • 2 demet dereotu
  • 150 g süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 limon rendesi
  • Tuz, karabiber
1/ Dereotu yıkanır, kurutulur ve ince kıyılır.
2/ Sarımsak ezilerek yoğurtla karıştırılır, dereotu, zeytinyağı, limon rendesi, tuz, biber karıştırılarak dereotu kreması hazırlanır.
3/ Somon az zeytinyağı ile tavada ızgara yapılır.
4/ Dereotu kreması ve ızgara somon birlikte servis yapılır.


Hiç yorum yok: