All Decor Mayıs 2014





































Ton balıklı & Zeytinli Salata

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 4 dakika
  • 1 adet büyük yeşil salata
  • 150-200 g ton balığı
  • 4 adet yumurta
  • 25-30 adet ufak yeşil zeytin
  • 15-20 adet iri kapari
  • Sos:
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı şarap sirkesi
  • Tuz
  • Karabiber
1/ Salata yıkanır, kurutulur.
2/ Yumurtalar soğuk suya konur, kaynamaya başlayınca 4 dakika tutulur. Böylece sarısı hafif yumuşak kalır. Yumurtalar soyulur, ikiye kesilir.
3/ Salata, ton balığı, zeytin, kapari ve yumurtalar ile salata hazırlanır.
4/ Zeytinyağı, sirke, tuz ve biber ile hazırlanan sos ilave edilir.













Enginar Kalbi Salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
  • 4 adet mini marul
  • 10-12 adet enginar kalbi
  • 15-20 adet ufak yeşil zeytin
  • 5-6 yemek kaşığı konserve kırmızı fasulye (meksika fasulyesi)
  • 1/4 demet maydanoz
  • Lime dilimleri
  • Sos:
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 lime suyu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Tuz
  • Karabiber
1/ Mini marullar yaprak yaprak ayrılır, yıkanır, kurutulur.
2/ Enginar kalpleri ikiye bölünür, kırmızı fasulye, zeytinler ile birlikte marul yapraklarının üzerine konur.
3/ Sos malzemesi çırpılır.
4/ Lime dilimleri, kıyılmış maydanoz ve sos salataya ilave edilir.













Sebze salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Bekletme süresi: 3 saat
  • 8-10 adet mini havuç
  • 1 paket taze veya konserve soya filizi
  • 8-10 adet mini mısır
  • 1 küçük karnıbahar
  • 200 g sultani bezelye
  • 50 g haşlanmış yeşil mercimek
  • Sos:
  • 4-5 yemek kaşığı zeytintağı
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 2 yemek kaşığı fırınlanmış susam
  • Tuz
  • Karabiber
1/ Karnıbahar küçük parçalara bölünür.
2/ Tencerede su kaynatılır. Karnıbahar, sultani bezelye ve havuçlar ayrı ayrı, diri kalacak şekilde haşlanır. Haşlanan sebzeler soğuk su dolu bir kaba alınır.
3/ Sos malzemesi çırpılır.
4/ Tüm sebzeler, mercimek ve sos karıştırılır, salata servis yapmadan    2 -3 saat hatta bir gece buzdolabında bekletilirse tadı daha güzel olacaktır.

Chef'in önerisi: salatayı, sarı kabak, fasulye gibi farklı sebzelerle deneyiniz.

















Turp Salatası

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
  • 1 adet büyük siyah turp
  • 1 adet pembe turp
  • 1 adet büyük kırmızı turp
  • 1 adet yeşil turp
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • Tuz
1/ Siyah ve kırmızı turp soyulmadan dilimlenir.
2/ Yeşil ve pembe turp soyularak dilimlenir.
3/ Arzu edilen şekilde dizilir. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzla hazırlanan sos gezdirilerek servis yapılır.

Chef'in önerisi: turplar birbirne yakın boylarda olmalı. Eşit ve ince dilimlemek için "mandolin" kullanınız.













Portakallı rezene salatası

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
  • 2 büyük rezene
  • 2 portakal
  • 10-15 adet siyah zeytin
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytintağı
  • Tuz
  • Karabiber
1/ Rezene kökleri ince dilimlenir.
2/ Portakallar soyulur, dilimlenir, zarları bıçakla çıkartılır.
3/ Tüm malzeme karıştırılır, servis tabaklarına alınır.

Hiç yorum yok: