- 1 adet büyük yeşil salata
- 150-200 g ton balığı
- 4 adet yumurta
- 25-30 adet ufak yeşil zeytin
- 15-20 adet iri kapari
- Sos:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı şarap sirkesi
- Tuz
- Karabiber
2/ Yumurtalar soğuk suya konur, kaynamaya başlayınca 4 dakika tutulur. Böylece sarısı hafif yumuşak kalır. Yumurtalar soyulur, ikiye kesilir.
3/ Salata, ton balığı, zeytin, kapari ve yumurtalar ile salata hazırlanır.
4/ Zeytinyağı, sirke, tuz ve biber ile hazırlanan sos ilave edilir.
Enginar Kalbi Salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
- 4 adet mini marul
- 10-12 adet enginar kalbi
- 15-20 adet ufak yeşil zeytin
- 5-6 yemek kaşığı konserve kırmızı fasulye (meksika fasulyesi)
- 1/4 demet maydanoz
- Lime dilimleri
- Sos:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 lime suyu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- Tuz
- Karabiber
2/ Enginar kalpleri ikiye bölünür, kırmızı fasulye, zeytinler ile birlikte marul yapraklarının üzerine konur.
3/ Sos malzemesi çırpılır.
4/ Lime dilimleri, kıyılmış maydanoz ve sos salataya ilave edilir.
Sebze salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Bekletme süresi: 3 saat
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Bekletme süresi: 3 saat
- 8-10 adet mini havuç
- 1 paket taze veya konserve soya filizi
- 8-10 adet mini mısır
- 1 küçük karnıbahar
- 200 g sultani bezelye
- 50 g haşlanmış yeşil mercimek
- Sos:
- 4-5 yemek kaşığı zeytintağı
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
- 2 yemek kaşığı fırınlanmış susam
- Tuz
- Karabiber
2/ Tencerede su kaynatılır. Karnıbahar, sultani bezelye ve havuçlar ayrı ayrı, diri kalacak şekilde haşlanır. Haşlanan sebzeler soğuk su dolu bir kaba alınır.
3/ Sos malzemesi çırpılır.
4/ Tüm sebzeler, mercimek ve sos karıştırılır, salata servis yapmadan 2 -3 saat hatta bir gece buzdolabında bekletilirse tadı daha güzel olacaktır.
Chef'in önerisi: salatayı, sarı kabak, fasulye gibi farklı sebzelerle deneyiniz.
Turp Salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
- 1 adet büyük siyah turp
- 1 adet pembe turp
- 1 adet büyük kırmızı turp
- 1 adet yeşil turp
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- Tuz
2/ Yeşil ve pembe turp soyularak dilimlenir.
3/ Arzu edilen şekilde dizilir. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzla hazırlanan sos gezdirilerek servis yapılır.
Chef'in önerisi: turplar birbirne yakın boylarda olmalı. Eşit ve ince dilimlemek için "mandolin" kullanınız.
Portakallı rezene salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
- 2 büyük rezene
- 2 portakal
- 10-15 adet siyah zeytin
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 3-4 yemek kaşığı zeytintağı
- Tuz
- Karabiber
2/ Portakallar soyulur, dilimlenir, zarları bıçakla çıkartılır.
3/ Tüm malzeme karıştırılır, servis tabaklarına alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder