Hindiba Ograten
4 -6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30-40 dakika
4 -6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30-40 dakika
- 6-8 adet hindiba (endive)
- 2 adet manda mozzarella
- 20-25 adet çeri domates
- 50 g rende parmesan peyniri
- 3 yumurta
- 100 ml krema
- 150 ml süt
- Tuz
- Karabiber
2/ Domatesler ikiye kesilir. Mozzarellalar dilimlenir.
3/ Fırına girecek bir kaba önce domates, üzerine mozzarella, hindiba yaprakları kat kat dizilir.
4/ Yumurtalar, süt, krema, parmesan peyniri, tuz ve biber çırpılır, hazırlanan hindibaların üzerine dökülür.
5/ 190 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika, üzeri gratine olana kadar pişirilir.
Üç Peynirli Quinoa Salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10-15 dakika
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10-15 dakika
- 100 g beyaz quinoa
- 100 g kırmızı quinoa
- 50 g çedar peyniri
- 50 g taze kaşar peynir
- 50 g füme peynir
- Taze kekik & biberiye
- Sos:
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 portakalın suyu ve rendesi
- Tuz
- Karabiber veya pul biber
2/ Peynirler küp küp kesilir.
3/ Sos malzemesi çırpılır.
4/ Taze kekik, biberiye ve peynirler quinoa ile karıştırılır, sos ilave edilir.
Parmesan Kasede Rokalı Kuşkonmaz Salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 200 g parmesan peyniri
- 1 demet roka
- 1 demet kuşkonmaz
- 15-20 adet çeri domates
- Sos için:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı balsamic sirke
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Tuz
- Karabiber
2/ 190 derece ısıtılımış fırında, peynir eriyip, kızarana kadar, takribi 10-15 dakika tutulur. Fırından çıkar çıkmaz kağıt yardımıyla tepsiden tek tek alınarak ters çevrilmiş kaselere koyarak çanak şekli verilir.
3/ Kuşkonmazlar kaynar suda iriliklerine göre 3-5 dakika haşlanır, diri olmaları gerekir. Soğuk sudan geçirilerek pişmeleri durdurulur.
4/ Roka yıkanır, çeri domatesler ikiye kesilir.
5/ Sos için malzemenin tümü birlikte çırpılır.
6/ Soğumuş parmesan kaselerine roka, kuşkonmaz, domatesler konur, sos gezdirilir.
Tatlı Lor Peynirli Izgara Ananas
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10-15 dakika
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10-15 dakika
- 8 dilim ananas
- 150-200 g tatlı lor veya ricotta peyniri
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 dal taze biberiye
- 50 g çam fıstığı
2/ Çam fıstıklar hafif kavrulur.
3/ Ananas dilimlerinin yanına lor peyniri konur, üzerine çam fıstıkları, bal ve biberiye ilave edilerek servis yapılır.
Rokfor dip & sebzeler
4-6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
4-6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
- 100 g rokfor peyniri
- 150 ml krema
- 6-7 adet ceviz
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Karabiber
- Su
- Çeşitli sebzeler: salatalık, karnıbahar, kuşkonmaz, domates, hindiba, kuşkonmaz, vs.
2/ Tercih edilen sebzelerle servis edilir. Kuşkonmaz hariç tüm sebzeler çiğ olarak kullanılır.
0 yorum:
Yorum Gönder