All Decor Nisan 2014





















Hindiba Ograten
4 -6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30-40 dakika
  • 6-8 adet hindiba (endive)
  • 2 adet manda mozzarella
  • 20-25 adet çeri domates
  • 50 g rende parmesan peyniri
  • 3 yumurta
  • 100 ml krema
  • 150 ml süt
  • Tuz
  • Karabiber
1/ Hindibalar altları kesilerek yaprak yaprak ayrılır, kaynar suda 1-2 dakika haşlanır, süzülür.
2/ Domatesler ikiye kesilir. Mozzarellalar dilimlenir.
3/ Fırına girecek bir kaba önce domates, üzerine mozzarella, hindiba yaprakları kat kat dizilir.
4/ Yumurtalar, süt, krema, parmesan peyniri, tuz ve biber çırpılır, hazırlanan hindibaların üzerine dökülür.
5/ 190 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika, üzeri gratine olana kadar pişirilir.














Üç Peynirli Quinoa Salatası

4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10-15 dakika
  • 100 g beyaz quinoa
  • 100 g kırmızı quinoa
  • 50 g çedar peyniri
  • 50 g taze kaşar peynir
  • 50 g füme peynir
  • Taze kekik & biberiye
  • Sos:
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 portakalın suyu ve rendesi
  • Tuz
  • Karabiber veya pul biber
1/ Quinoa kaynar suda 10-15 dakika haşlanır. Soğuk sudan geçirilir.
2/ Peynirler küp küp kesilir.
3/ Sos malzemesi çırpılır.
4/ Taze kekik, biberiye ve peynirler quinoa ile karıştırılır, sos ilave edilir.














Parmesan Kasede Rokalı Kuşkonmaz Salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
  • 200 g parmesan peyniri
  • 1 demet roka
  • 1 demet kuşkonmaz
  • 15-20 adet çeri domates
  • Sos için:
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balsamic sirke
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Tuz
  • Karabiber
1/ Parmesan iri rendelenir. Pişirme kağıdı ile kaplı tepsiye 10-15 cm çapında olacak şekilde 4 yuvarlak konur.
2/ 190 derece ısıtılımış fırında, peynir eriyip, kızarana kadar, takribi 10-15 dakika tutulur. Fırından çıkar çıkmaz kağıt yardımıyla tepsiden tek tek alınarak ters çevrilmiş kaselere koyarak çanak şekli verilir.
3/ Kuşkonmazlar kaynar suda iriliklerine göre 3-5 dakika haşlanır, diri olmaları gerekir. Soğuk sudan geçirilerek pişmeleri durdurulur.
4/ Roka yıkanır, çeri domatesler ikiye kesilir.
5/ Sos için malzemenin tümü birlikte çırpılır.
6/ Soğumuş parmesan kaselerine roka, kuşkonmaz, domatesler konur, sos gezdirilir.














Tatlı Lor Peynirli Izgara Ananas
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10-15 dakika
  • 8 dilim ananas
  • 150-200 g tatlı lor veya ricotta peyniri
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 dal taze biberiye
  • 50 g çam fıstığı
1/ Ananaslar fırında veya tavada ızgara yapılır.
2/ Çam fıstıklar hafif kavrulur.
3/ Ananas dilimlerinin yanına lor peyniri konur, üzerine çam fıstıkları, bal ve biberiye ilave edilerek servis yapılır.













Rokfor dip & sebzeler
4-6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
  • 100 g rokfor peyniri
  • 150 ml krema
  • 6-7 adet ceviz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Karabiber
  • Su
  • Çeşitli sebzeler: salatalık, karnıbahar, kuşkonmaz, domates, hindiba, kuşkonmaz, vs.
1/ Rokfor peyniri ezilir, cevizler ufalanır, krema, limon suyu ve karabiber ile karıştırılır. Koyu olursa su ile açılabilir.
2/ Tercih edilen sebzelerle servis edilir. Kuşkonmaz hariç tüm sebzeler çiğ olarak kullanılır.



Hiç yorum yok: