All Decor Kasım 2014




















Üç Çikolatalı Mozaik Pasta
4 kişilik

  • 250 g petit beurre bisküvi
  • 100 g tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 100 g pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Gerekirse 1-2 yemek kaşığı süt
Sos için:
  • 4 - 5 yemek kaşığı krema
  • 1 paket (80 g) bitter çikolata
Dekor için:
Beyaz, sütlü, bitter çikolata

1/ Tereyağı eritilir, kakao, şeker ilave edilir, karıştırılır.
2/ Ufalanmış bisküviler eklenir, tümü karıştırılr.
3/ Arzu edilen kalıba konur. Veya streç filme boşaltılarak silindir şeklinde sarılır. 1-2 saat buzlukta bekletilir.
4/ Sos için krema ısıtılır, bitter çikolata ilave edilir, karıştırarak eritilir.
5/ Buzluktan çıkartılan mozaik pasta kalıptan veya streç filmden çıkartılır, servis tabağına konur, hazırlan sos ile kaplanır. Fazlası yanında servis yapılabilir.
6/ Beyaz, sütlü ve bitter çikolata eriterek veya rendeleyerek şekillendirilir, sos dökülmüş mozaik pastanın üzerine serpilir.
7/ Arzuya göre koyu renk kırmızı meyveler ile servis yapılır. (Böğürtlen, yaban mersini, frenk üzümü, vişne gibi)













Kırmızı Meyveli Kuzu Budu

6-8 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 70 dakika
  • 1 kuzu budu
  • 1/2 kg karışık veya tek tip kırmızı erik
  • 150 g kuru erik
  • 50 g kuru yaban mersini
  • 3-4 adet taze veya kuru incir
  • 1 adet ayıklanmış nar
  • 2-3 dal taze biberiye
  • 20-30 adet arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
1/ Kuzu budu az haşlanır.
2/ Büyük bir tavada tereyağı ve zeytintağı ile iki tarafı kızartılır.
3/ Kuzu budu alınır, ayıklanmış arpacık soğanları az kavrulur.
4/ Fırına girecek bir kaba kuzu budu konur. ikiye veya dörde bölünmüş erikler, kuru erik, yaban mersini, ikiye bölünmüş incirler, arpacık soğanları  biberiyenin yarıları, tuz, biber ilave edilir.
5/ 180 derece ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirilir. Pişirmenin son 10-15 dakikasında ayrılan meyve, soğan ve biberiye ilave edilir.













Pancar Soslu&Somon Fümeli Profiterol Topları

6 kişi
Hazırlama süresi: 45 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Profiterol topları
  • 125 ml süt
  • 125 ml su
  • 110 g tereyağı
  • 140 g un
  • 5 yumurta (250 g)
1/ Su, süt ve tereyağı birlikte, kısık ateşte eritilir/ısıtılır.
2/ Kaynamaya başlar başlamaz un ilave edilir, 1 dakika sürekli çevirerek kavrulur.
3/ Hamur ateşten alınır, yumurtalar çırparak tek tek ilave edilir.
4/ Elde edilen hamur, krema sıkacak torbasına konarak, yağlı veya yağlı kağıt kaplı tepsiye top top sıkılır.
5/ 180 derece ısıtılmış fırında 18-20 dakika, fırın kapağı açılmadan pişirilir.

Somon fümeli dolgu
  • 100 g somon füme
  • 200 g krem peynir (beyaz, labne, keçi) tek tip veya karışım
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1/ Tüm malzeme robotta çekilir.
2/ Profiterol topları altlarından delinerek, somon fümeli harç ile doldurulur

Pancar sos
  • 150 ml pancar turşusu suyu
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası + 3 yemek kaşığı su
1/ Su ve nişasta karıştırılır.
2/ Pancar suyu ve nişasta karışımı ufak bir tencerede birleştirilir.
3/ Karışım kaynayıp, şeffaflaşana kadar, sürekli karıştırarak pişirilir.
4/ Hazırlanan sos, içleri doldurulmuş profiterol toplarının üzerine dökülür.













Dama Pilav ve Kırmızı Meyve Sos

4-6 kişilik
  • 1 bardak yasemin pirinç
  • 1 1/2 bardak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  •  
  • 1 bardak siyah pirinç
  • 1 1/2 bardak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  •  
  • 150 g taze veya donmuş böğürtlen
  • 1 adet ayıklanmış nar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı


1/ Beyaz pirinç yıkanır.
2/ Tencereye su, tereyağı, tuz konur, kaynayınca yıkanmış pirinç ilave edilir. Orta ateşte, kapak kapalı olarak 10-12 dakika pişirilir.
3/ Siyah pirinç aynı şekilde hazırlanır.
4/ Böğürtlen, nar ve tereyağı birlikte sotelenerek sos kıvamına getirilir.
5/ Hazırlanan pirinçler arzu edilen şekilde, kalıpla veya elle şekillendirerek dizilir.
6/ Hazırlanan şekilli pilav, sıcak fırında ısıtılarak, sos ile servis edilir. 



Hiç yorum yok: