All Decor Eylül 2014

















Yufka Kabında Nohutlu Pilav

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 + 15 dakika
  • 500 g yasemin pirinç
  • 750 ml su
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 250 g konserve veya haşlanmış nohut
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 2 adet günlük yufka
1/ Yufkalar aralarına su veya zeytinyağı sürülerek iki kat yapılır. Yufka kabı için kullanılacak fırına giren kase veya kalıbın, tersinden konduğunda tezgaha değecek çapta yuvarlaklar kesilir.
2/ Kase veya kalıpların üzerine yerleştirilen yufkalar, 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika, kıtır olana kadar pişirilir.
3/ Tereyağı orta boy pilav tencerisinde eritilir, su ve tuz ilave edilir.
2/ Yıkanmış pirinç kaynayan suta atılır. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişirilir.
3/ Pilav tam pişmeden haşlanmış nohutlar üzerine ilave edilir.
4/ Piştikten sonra tencere ile kapak arasına kağıt havlu konur, kapak kapatılarak 10 dakika demlenmeye bırakılır.
5/ Nohutlu pilav, yufka kabı veya kaplarında, üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.













Tavuklu Pot Pie  
4 kişilik
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Toplam Pişirme Süresi: 45 dakika
  • 1/2 kg tavuk göğüs
  • 1 - 2 adet havuç
  • 250 g bezelye
  • 1 - 2 adet patates veya kereviz
  • 1-2 adet orta boy kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz veya taze kekik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 500 ml tavuk suyu
  • 4-8 adet milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
1/ Tavuk, havuç, patates veya kereviz, kuru soğan ufak küp şeklinde doğranır.
2/ Tavuk, havuç, bezelye ve patatesler üzerine çıkacak kadar su ile 15 dakika haşlanır, süzülür
3/ Soğan tereyağı ile kavrulur, un, tuz,  karabiber ve tavuk suyu ilave edilir.  Orta ateşte biraz koyulaşana kadar pişirilir. Tavuklu malzeme ile karıştırılır. Kıyılmış maydanoz veya kekik ikave edilir.
4/ Çukur bir büyük veya bir kaç küçük fırın kabına tavuklu malzeme konur. Üzerine hamur kapatılır, yumurta sarısı sürülür. Isının çıkabilmesi için bir delik açılır (baca)
5/ 200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirilir.













Patlıcan Musakkalı Krep 
4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Toplam Pişirme süresi: 50 dakika

Krep için:
  • 150 g un
  • 2 yumurta
  • 150 ml süt
  • 100 ml su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
1/ Tüm malzeme karıştırılır.
2/ 20-25 cm'lik tava ısıtılır, fırça veya kağıt ile yağlanır. Krep hamuru kepçe ile tavaya akıtılır. Bir yüzü 1 dakika, diğer yüzleri 30 saniye pişirerek hazırlanır.

Peynir sosu:
  • 1-2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 250 ml süt
  • tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı rende çedar peyniri
1/ Tereyağı eritilir, un ilave edilerek az kavrulur.
2/ Süt, krema, hardal, tuz, biber ilave edilir. Çırparak kaynatılır.
3/ Kaynayınca rende peynir ilave edilir, ocaktan alınır.

Musakka için malzemeler:
  • 2 orta boy patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 250 g az yağlı kıyma
  • 1-2 sert domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 adet sivri biber
  • 1-2 yemek kaşığı ekmek içi veya galeta unu
  • 2 yemek kaşığı rende eski kaşar peyniri
Musakka yapılışı:

1/ Patlıcanlar alacalı soyulup biraz tuzlu suda bekletilir, küp doğranır, kurulanıp, kızartılır.
2/ Kuru soğan, sivri biber ve domates ufak küp doğranır.
3/ Tavaya tereyağı, soğan, sivri biber, kıyma konur, kavrulur.
4/ Salça, 1-2 yemek kaşığı ekmek içi, kaşar peyniri ve hazırlanan peynir sosunun yarısı ilave edilir.   5-10 dakika pişirilir.
5/ Hazırlanan kreplerin içine 1-2 yemek kaşığı musakka konur, katlanarak fırın kabına dizilir. Üzerlerine kalan peynir sosu gezdirilir.
6/ 190-200 derece ısıtılmış fırında 5-10 dakika kızartılır.













Lor Dolgulu Ispanaklı Krep

4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Lor peynirli harç için malzeme:
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 250 gr lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
1/ Çam fıstıkları zeytinyağında 1 dakika kavrulur.
2/ Lor peyniri, fıstıklar, rende peynir, tuz, karabiber karıştırılarak harç hazırlanır.

Ispanaklı Krep için malzeme:
  • 150 gr un
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 ml süt
  • 100 ml su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 250 gr yıkanmış, ayıklanmış ıspanak

1/ Un, yumurta, zeytinyağı, su ve sütle karıştırılır.
2/ Ayıklanmış, yıkanmış ıspanaklar ince ince kıyılır, bir tavada ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir.
3/ Krep karışımına ilave edilir.
4/ Hazırlanan krep hamuru, yağlanmış sıcak tavaya çok ince olmayacak şekilde akıtılır. Kısık ateşte iki tarafları 1-2 dakika pişirilir.
5/ Kreplere lor peynirli harcı yerleştirilerek üçgen şeklinde katlanır.
6/ 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.

7/ Domates sos ile servis yapılır.


Hiç yorum yok: