Brandy'li Kestane Çorbası
Çıtır Pastırmalı Semizotu Salatası
Kestaneli Arpa Şehriye Pilavı
Kuru Erikli Et
Çikolatalı Fıstık Ezmeli Tart
Çıtır Pastırmalı Semizotu Salatası
Kestaneli Arpa Şehriye Pilavı
Kuru Erikli Et
Çikolatalı Fıstık Ezmeli Tart
Brandy’li Kestane Çorbası
· 1 kg kestane
· 1 soğan
· 500 ml su
· 1 kahve fincanı brandy
· 150 gr. krema
· Tuz, karabiber
1/ Kestaneler haşlanır, soyulur.
2/ Soğan ufak doğranır kavrulur.
3/ Kestane, sıcak su, soğan ve brandy robotta çekilir.
Tencereye alınır, gerekirse su ilave edilir.
Çıtır Pastırmalı Semizotu Salatası
4 kişilik
Hazırlama
süresi: 15 dakika
Pişirme
süresi: 2 dakika
· 2 demet semizotu
· 50-100 g çemensiz pastırma
· 1 kepekli veya sade baget ekmek
Sos
· 4 yemek kaşığı zeytinyağı
· 2 portakal
· 2-3 diş sarımsak
· Tuz, karabiber
1/ Pastırma ince uzun kesilir, 2 dakika
sotelenir.
2/ Semizotu yıkanır, kurutulur, servis
kasesine alınır.
3/ Baget ekmek ince ince
dilimlenir,1-2 kaşık yağ ilave edilmiş tavada kızartılarak kruton elde edilir.
Kestaneli İki Renkli Arpa Şehriyesi Pilavı
8 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 - 20 dakika
· 2 paket / 1 kg arpa şehriyesi
· 2 adet orta boy kuru soğan
· 2 et bulyon
· ½ paket / 125 g tereyağı
· 1 yemek kaşığı tuz
· Su (arpa şehriyesinin iki katı)
· 250 g haşlanmış soyulmuş kestane
1/ Kuru soğanlar ufak küp doğranır.
2/ Su ve et bulyonlar bir tencerede
ısıtılır.
3/ Tereyağı pilav tenceresinde
eritilir, soğan ilave edilir, orta ateşte 2 - 3 dakika kavrulur. Arpa
şehriyesinin yarısı eklenir, şehriye koyulaşana kadar kavrulmaya devam edilir.
4/ Yeterince koyulaştığında,
kavrulmamış arpa şehriyeleri ve sıcak su ilave edilerek kapağı kapalı olarak
kısık/orta ateşte 15 - 20 dakika pişirilir.
5/ Haşlanmış soyulmuş kestaneler ilave ederek servis
yapılır.
Kuru Erikli Et
4 kişilik
Hazırlama
süresi: 20 dakika
Pişirme
süresi: 1 saat
· 600 - 800 g kuş başı doğranmış dana
veya kuzu eti (kol,but olabilir)
· 1 çay kaşığı toz zencefil
· 1 çay kaşığı toz tarçın
· 1/2 çay kaşığı kimyon
· 1 çay kaşığı pul biber
· 2 - 3 adet karanfil
· 2 - 3 adet çubuk tarçın
· 15 - 20 adet kuru erik
· 1 1/2 ölçü bardak / 225 ml sıcak su
· 1 soğan
· 2 diş sarımsak
· 1 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 limon suyu ve rendesi
· 2 yemek kaşığı bal
· 1 - 2 tutam tuz
· 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1/ Zencefil, toz tarçın, kimyon,
karanfil, pul biber karıştırılır. Kuş başı doğranmış etler karışımla ovulur.
2/ Erikler sıcak suya konur.
3/ Soğan ince halka doğranır, sarımsak
ezilir. Orta ateşte zeytinyağında yumuşayana kadar, 5 dakika pişirilir. Etler
ilave edilir, 2 - 3 dakika sotelenir.
4/ Bal, erikleri suyu, limon suyu, limon
rendesi ve tuz ilave edilerek kaynatılır. Erikler, tarçın çubukları ilave
edilir.
5/ 170 derece ısıtılmış fırında 1 saat
pişirilir.
6/ Karabiber ve gerekiyorsa tuz ilave
edilerek servis yapılır.
Çikolatalı & Fıstık
Ezmeli Tart
8 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
· 1 ölçü bardak / 100 g un
· 1/2 ölçü bardak / 45 g ceviz
· 3 yemek kaşığı kakao
· 1/3 ölçü bardak / 50 g toz şeker
· 1 tutam tuz
· 1 paket vanilya
· 100 g soğuk tereyağı
· 1/3 ölçü bardak / 50 ml süt
1/ Un, kakao, vanilya, ceviz,
şeker, tuz karıştırılır.
2/ Tereyağı ezilerek karıştırılır, süt ilave
edilir hamur hazırlanır.
3/ 180 derece ısıtılmış fırında
15 - 20 dakika pişirilir.
Tart içi:
· 1 paket “beyaz” krem peynir
· 4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
· 2 yemek kaşığı krema
· 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
· 1 paket vanilya
Çikolata sos:
· 80 g / 1 paket bitter çikolata
· 1/2 ölçü bardak / 75 ml krema
· 1 tatlı kaşığı bal
· 1 tatlı kaşığı tereyağı
· 50 g tuzsuz fıstık
1/ Tüm malzeme karıştırılır,
soğumuş tart kalıbına doldurulur, en az bir saat buzdolabında bekletilir.
2/ Üzerine çikolata sos sürülür,
soğutulur. Tuzsuz fıstıklar serpilerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder