Vejetaryenler için Yılbaşı Menüsü

Çilekli Ispanak Salatası
Ceviz Soslu Fettucini
Limonlu Mantarlı Deniz Kabuğu Makarnası
Veya 
Yufka Pizza
Akdeniz Pizza
Tatlı Lor Peynirli Izgara Ananas













Çilekli & ıspanaklı salata


4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
· 1 paket veya 1 demet körpe ıspanak
· 10 – 15 çilek
· 4 dilim yumuşak keçi peyniri
· 2 yemek kaşığı çam fıstığı
· 4 yemek kaşığı zeytinyağı
· 2 yemek kaşığı portakal suyu
· 1 çay kaşığı portakal rendesi
· 1 yemek kaşığı balsamik sirke
· 1 tutam tuz
· 1 tutam karabiber 
1/ Ispanak yıkanır, kurutulur, servis tabağına alınır.
2/ Fıstıklar 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile az kavrulur.
3/ Çilekler yıkanır, dilimlenir.
4/ Portakalın kabuğu rendelenir, suyu sıkılır.
5/ Keçi peyniri, fıstık ve çilek ıspanakların üzerine yerleştirilir.
6/ Kalan zeytinyağı, balsamik sirke, tuz, biber, portakal suyu ve rendesi ile sos hazırlanır, salatanın üzerine gezdirilir.










Ceviz Soslu Ispanaklı Fettucini

4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi  15 dakika

· 1 paket ıspanaklı fettucini makarna
· 1 kutu/200 ml krema
· 1yemek kaşığı tereyağı
· 1 yumurta sarısı
·  1 tutam nutmeg/muskat
· 100 gr ufaltılmış ceviz
· 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
· ½ çay kaşığı tuz
· Taze çekilmiş karabiber

1/ Makarna, tuzlu kaynar suda paket talimatına göre haşlanır.
2/ Krema ve tereyağı birlikte ısıtılır. Ateşten alınır. Yumurta sarısı ilave edilerek hızlıca çırpılır.
3/ Ufalanmış ceviz, peynir,  muskat, tuz ve karabiber ilave edilir.
4/ Sos makarna ile karıştırılarak servis edilir.










Limonlu Mantarlı Deniz Kabuğu Makarna

4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi : 15 dakika 
· 1 paket deniz kabuğu makarna
· 500 gr ufak boy mantar
· 2-3 adet lime veya limon
· Yarım demet taze kekik
· 2 diş sarımsak
· 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
· ½ çay kaşığı tuz
· Karabiber 
1/ Makarna paket talimatına göre tuzlu, kaynar suda haşlanır.
2/ Mantarlar, 1 kaşık zeytinyağında 2-3 dakika sotelenir.
3/ Dilimlenmiş limon ve ezilmiş sarımsaklar ile tümü1 dakika daha sotelenir. 4/Tuz, biber, kekik ilave edilir.
5/ Haşlanmış, süzülmüş makarna, kalan zeytinyağı ve sosla karıştırılarak servis yapılır.









Yufka Pizza
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika 
· 2 adet günlük yufka
· 2 - 3 yemek kaşığı hardal
· 2 - 3 yemek kaşığı ketçap
· 5 - 6 yemek kaşığı rende mozzarella peyniri
· 1 - 2 adet çarliston biber
· 4 - 5 adet kokteyl sosis
· 8 adet çeri domates
· 6 - 7 yaprak fesleğen
· 2 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 tutam acı biber (peperoncino veya chili biberi gibi) 
1/ Yufka iki kat olacak şekilde fırına giren bir kaba veya tepsiye serilir.
2/ Hardal, ketçap sürülür, peynir serpilir.
3/ Dilimlenmiş sosis, biber, domatesler dizilir.
4/ 190 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirilir.
5/ Üzerine zeytinyağı, ince kıyılmış fesleğen ve pul biber ile hazırlanan sos gezdirilir.

Şefin önerileri:
1/ Pizzalarınıza acı zeytinyağ gezdirin
2/ Taze çekilmiş karabiber veya kırmızı biber pizzalarınızın lezzet katar
3/ Pizzaları pişirmeden önce mozzarella peyniri rende yerine küp veya ince dilim olarak da konabilir
4/ Taze roka ve fesleğen pizzaya çok yakışır.
5/ Şarküterili pizzalara, şarküteriler şarküterinin cinsine göre fırına girmeden önce veya fırından çıkar çıkmaz konabilir.
Not: Et yerine mevsim sebzeleri kullanabilirsiniz.










Pizza Akdeniz
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Bekleme süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Pizza Hamuru:
· 200 g un
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 tatlı kaşığı toz şeker
· 10 g kuru maya + 50 ml su
· 1 yumurta
· 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pizza Üstü İçin: 
· 5 - 6 yemek kaşığı hazır fesleğenli domates sos
· 5 - 6 yemek kaşığı rende mozzarella peyniri
· 1 adet kabak
· 1 adet patlıcan
· 8 - 10 adet çeri domates
· 5 - 6 adet mantar
· 1 - 2 yemek kaşığı dilim yeşil zeytin 
1/ Pizza hamuru için maya ve su karıştırılır. Un, şeker, tuz karıştırılır, maya ile birleştirilir.
2/ Zeytinyağı, yumurta eklenir, yoğrulur.
3/ Üzeri kapalı olarak 30 dakika buzdolabında bekletilir.
4/ Unlu tezgahta ince açılır, tepsiye konur.
5/ Pizza üstü için, kabak ve patlıcan ince şerit dilimlenir.
Bir kaşık zeytinyağında iki tarafları ızgara yapılır.
6/ Pizza hamuruna sos sürülür, peynir serpilir, malzemeler dizilir.
7/ 180 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirilir.













Tatlı Lor Peynirli Izgara Ananas
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10-15 dakika

· 8 dilim ananas
· 150-200 g tatlı lor veya ricotta peyniri
· 2 yemek kaşığı bal
· 2 dal taze biberiye
· 50 g çam fıstığı

1/ Ananaslar fırında veya tavada ızgara yapılır.
2/ Çam fıstıklar hafif kavrulur.
3/ Ananas dilimlerinin yanına lor peyniri konur, üzerine çam fıstıkları, bal ve biberiye ilave edilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: