Çilekli Ispanak Salatası
Ceviz Soslu Fettucini
Limonlu Mantarlı Deniz Kabuğu Makarnası
Veya
Yufka Pizza
Akdeniz Pizza
Tatlı Lor Peynirli Izgara Ananas
Çilekli
& ıspanaklı salata
4 kişilik
Hazırlama
süresi: 15 dakika
· 1 paket veya 1 demet körpe ıspanak
· 10 – 15 çilek
· 4 dilim yumuşak keçi peyniri
· 2 yemek kaşığı çam fıstığı
· 4 yemek kaşığı zeytinyağı
· 2 yemek kaşığı portakal suyu
· 1 çay kaşığı portakal rendesi
· 1 yemek kaşığı balsamik sirke
· 1 tutam tuz
· 1 tutam karabiber
1/ Ispanak yıkanır, kurutulur, servis
tabağına alınır.
2/ Fıstıklar 1 yemek kaşığı zeytinyağı
ile az kavrulur.
3/ Çilekler yıkanır, dilimlenir.
4/ Portakalın kabuğu rendelenir, suyu
sıkılır.
5/ Keçi peyniri, fıstık ve çilek
ıspanakların üzerine yerleştirilir.
6/ Kalan zeytinyağı, balsamik sirke, tuz, biber, portakal
suyu ve rendesi ile sos hazırlanır, salatanın üzerine gezdirilir.
Ceviz Soslu Ispanaklı Fettucini
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
· 1 paket ıspanaklı fettucini makarna
· 1 kutu/200 ml krema
· 1yemek kaşığı tereyağı
· 1 yumurta sarısı
· 1 tutam nutmeg/muskat
· 100 gr ufaltılmış ceviz
· 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
· ½ çay kaşığı tuz
· Taze çekilmiş karabiber
1/ Makarna, tuzlu kaynar suda paket
talimatına göre haşlanır.
2/ Krema ve tereyağı birlikte ısıtılır. Ateşten alınır. Yumurta sarısı ilave
edilerek hızlıca çırpılır.
3/ Ufalanmış ceviz, peynir, muskat, tuz ve karabiber ilave edilir.
4/ Sos makarna
ile karıştırılarak servis edilir.
Limonlu Mantarlı Deniz Kabuğu Makarna
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi : 15 dakika
· 1 paket deniz kabuğu makarna
· 500 gr ufak boy mantar
· 2-3 adet lime veya limon
· Yarım demet taze kekik
· 2 diş sarımsak
· 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
· ½ çay kaşığı tuz
· Karabiber
1/ Makarna paket talimatına göre tuzlu, kaynar suda
haşlanır.
2/ Mantarlar, 1 kaşık zeytinyağında 2-3 dakika
sotelenir.
3/ Dilimlenmiş limon ve ezilmiş sarımsaklar ile
tümü1 dakika daha sotelenir. 4/Tuz, biber, kekik ilave edilir.
5/ Haşlanmış,
süzülmüş makarna, kalan zeytinyağı ve sosla karıştırılarak servis yapılır.
Yufka Pizza
4 kişilik
Hazırlama
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 25 dakika
· 2 adet günlük yufka
· 2 - 3 yemek kaşığı hardal
· 2 - 3 yemek kaşığı ketçap
· 5 - 6 yemek kaşığı rende mozzarella
peyniri
· 1 - 2 adet çarliston biber
· 4 - 5 adet kokteyl sosis
· 8 adet çeri domates
· 6 - 7 yaprak fesleğen
· 2 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 tutam acı biber (peperoncino veya
chili biberi gibi)
1/ Yufka iki kat olacak şekilde fırına
giren bir kaba veya tepsiye serilir.
2/ Hardal, ketçap sürülür, peynir
serpilir.
3/ Dilimlenmiş sosis, biber,
domatesler dizilir.
4/ 190 derece ısıtılmış fırında 25 -
30 dakika pişirilir.
5/ Üzerine zeytinyağı, ince kıyılmış
fesleğen ve pul biber ile hazırlanan sos gezdirilir.
Şefin
önerileri:
1/ Pizzalarınıza acı zeytinyağ gezdirin
2/ Taze çekilmiş karabiber veya kırmızı
biber pizzalarınızın lezzet katar
3/ Pizzaları pişirmeden önce mozzarella
peyniri rende yerine küp veya ince dilim olarak da konabilir
4/ Taze roka ve fesleğen pizzaya çok
yakışır.
5/ Şarküterili pizzalara, şarküteriler şarküterinin
cinsine göre fırına girmeden önce veya fırından çıkar çıkmaz konabilir.
Not: Et yerine mevsim sebzeleri kullanabilirsiniz.
Pizza Akdeniz
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Bekleme süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Pizza Hamuru:
· 200 g un
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 tatlı kaşığı toz şeker
· 10 g kuru maya + 50 ml su
· 1 yumurta
· 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pizza Üstü İçin:
· 5 - 6 yemek kaşığı hazır fesleğenli domates sos
· 5 - 6 yemek kaşığı rende mozzarella peyniri
· 1 adet kabak
· 1 adet patlıcan
· 8 - 10 adet çeri domates
· 5 - 6 adet mantar
· 1 - 2 yemek kaşığı dilim yeşil zeytin
1/ Pizza hamuru için maya ve su
karıştırılır. Un, şeker, tuz karıştırılır, maya ile birleştirilir.
2/ Zeytinyağı, yumurta eklenir, yoğrulur.
3/ Üzeri kapalı olarak 30 dakika
buzdolabında bekletilir.
4/ Unlu tezgahta
ince açılır, tepsiye konur.
5/ Pizza üstü için, kabak ve patlıcan
ince şerit dilimlenir.
Bir kaşık zeytinyağında iki tarafları ızgara yapılır.
6/ Pizza hamuruna
sos sürülür, peynir serpilir, malzemeler dizilir.
7/ 180 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirilir.
Tatlı Lor
Peynirli Izgara Ananas
4 kişilik
Hazırlama süresi:
10 dakika
Pişirme
süresi: 10-15 dakika
· 8 dilim ananas
· 150-200 g tatlı lor veya ricotta
peyniri
· 2 yemek kaşığı bal
· 2 dal taze biberiye
· 50 g çam fıstığı
1/ Ananaslar fırında veya tavada
ızgara yapılır.
2/ Çam fıstıklar hafif kavrulur.
3/ Ananas dilimlerinin yanına lor peyniri konur, üzerine
çam fıstıkları, bal ve biberiye ilave edilerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder