Aglio Olio e Peperoncino















Aglio Olio e Peperoncino
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 7-8 diş sarımsak
  • Limon kabuğu rendesi
  • Kıyılmış yarım demet maydanoz
  • 2-3 adet peperoncino
  • 1 paket tercihen makarna ve ya acılı makarna
  • Tuz
1/ Sarımsakların yarısı halka şeklinde ince ince dilimlenir, diğer yarısı ise ezilir.
2/ Zeytinyağı tencereye ve ya tavaya konur, dilim sarımsaklar eklenir.
3/ Sarımsaklar biraz kızarınca ezilmiş sarımsaklar ilave edilir.
4/ Peperoncino biberi kırılarak yağa atılır ve yağda çevrilir. Maydanozdan bir tutam konur, 1/2 - 1 çay kaşığı tuz ilave edilir. Çevrilir, kenara alınır. 
5/ Makarna paket talimatına göre kaynar tuzlu suda haşlanır.
6/ Haşlanan makarna peperoncinolu sos ile karıştırıldıktan sonra kalan kıyılmış maydanoz ve limon kabuğu rendesi eklenir.
Not: Fotoğrafta ki makarna acılı bir makarna çeşidi olduğundan rengi kırmızımsıdır.

Hiç yorum yok: