6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Bekletme süresi: 2 saat
15 – 16 adet kakaolu bisküvi veya sade (burçak) bisküvi
2 yemek kaşığı toz şeker
3 – 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin
1/ Tüm malzeme robottan çekilir, 18 cm çapında altı çıkan
kek kalıbının dibine bastırılarak yerleştirilir.
2/ 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.
Cheesecake içi:
2 paket beyaz veya labne peynir
2 yumurta
2 x 1/3 ölçü / 100 g toz şeker
1 paket vanilya
2 paket / 160 g bitter çikolata
1/ Peynir ve şeker birlikte ezilir.
2/ Yumurta ve vanilya eklenir, çırpılır.
3/ Çikolata bıçakla irili ufaklı doğranır, yarısı karışıma ilave edilir.
4/ Karışım, hazırlanmış cheesecake tabanının üzerine konur.
5/ Kalan çikolata parçaları cheesecake’in üstüne serpilerek
170 derece ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirilir.
6/ Soğuduktan sonra buzdolabına konur, en az 2 saat
bekletilir.
7/ Çikolata sos ile servis yapılır.
Çikolata sos:
2 paket / 160 g bitter çikolata
1 ölçü / 150 ml süt
2 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1/ Tüm malzeme ufak bir tencereye konur, orta ateşte
karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladığında ateşten alınır.
2/ Sos soğuk veya sıcak kullanılabilir. Soğuduğunda çok koyu
olursa süt ile sulandırılabilir.
5 yorum:
Ellerinize sağlık,tarif alınmıştır:)
Sevgiler...
Fotoğraf harika...
ellerinize sağlık süper görünüyor.
=) teşekkürler, tarifleri denedikten sonra fikirlerinizi benimle paylaşırsanız mutlu olurum =)
Elinize sağlık çook güzel bir görüntü rarifi denicem .
Yorum Gönder