20 - 30 tartölet için
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
Vanilyalı Krema
- 250 ml süt
- 3 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 20 - 30 adet tartölet
- 2 şeftali
- 2 yemek kaşığı kayısı marmelatı
2/
Yumurta sarıları şeker ile rengi açılana kadar çırpılır, un ve mısır nişatsı
ilave edilir, karıştırılır.
3/
Sıcak süt yumurta sarılarının üzerine dökülür, çırpılır, tekrar tencereye
alınır, sürekli karıştırarak kaynatılır, 1 dakika pişirilir. Soğumaya
bırakılır.
4/
Hazır tartöletlere soğuyan krema konur, taze şeftali soyulur, ufak doğranır,
kremanın üzerine yerleştirilir. Kayısı reçeli veya marmelatı sürülerek servis
yapılır.
4 yorum:
Ne güzell bir site...Bana da beklerim
This delicious!!!
Beautiful blog!
Greatings from Brasil!
http://clikwebbr.blogspot.com.br/
Tart çok güzel görünüyor bloğunuzu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim..
ellerıne sağlık cok lezzelı gorunuyor
Yorum Gönder