İncirli bademli tart













8 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
  • 1 tart hamuru 
  • Vanilyalı krema 
  • 6 -8 incir 
  • Taze badem veya tuzsuz badem 
  • Kayısı reçeli 
Tart hamuru
  • 2 ½ ölçü  / 250 g un 
  • 125 g tereyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 yumurta 
  • 3 yemek kaşığı çok soğuk su
1/ Un havuz yapılır, ortaya küp kesilmiş oda sıcaklığında  yağ ve  yumurta konarak yoğrulmaya başlanır. Su azar azar ilave edilir ve hamur yapılır.
2/ Top haline getirilerek streç filme sarılır ve 30 dakika buzdolabında bekletilir.
3/ Hamur unlu tezgahta açılır ve yağlanmış altı çıkan büyük tart kalıbına veya ufak tart kalıplarına merdane ile aktarılır.
4/ Kenarları elle bastırılarak kesilir.
5/ Hamurun dibi kabarmaması için çatalla delinir.
6/ 30 dakika buzdolabında bekletilir.
7/ Alüminyum folyo veya pişirme kağıdı konur, folyonun kalkmaması için tartın içine ağırlık yapacak bir bakliyat konur. (fasulye gibi)
8/180 derece ısıtılmış fırında 15 - 20  dakika pişirilir.

Vanilyalı krema
  • 500 ml süt 
  • 5 yumurta sarısı 
  • 1 paket vanilya 
  • 3/4 ölçü bardak / 125 g toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/ Süt ve vanilya orta ateşte kaynatılır. Altı kapatılır.
2/ Yumurta sarıları toz şeker ile rengi açılana kadar çırpılır. Un ve nişasta ilave edilerek hafif çırpılır.
3/ Sıcak sütten bir miktar yumurta karışımına konur, çırpılır. Karışım kalan süte ilave edilir. Orta ateşte, kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir.
4/ Düz bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır.

Sunum
Krema tartlara konur, üzerine dilimlenmiş incirler ve soyulmuş tuzsuz bademler dizilir. Kayısı reçeli sürülür.
Tuzsuz bademler sıcak suda bekletilerek soyulabilir. 

1 yorum:

Begüm Erer dedi ki...

süper gözüküyo!!
hemen deniycem akşama :)

http://bgcloset.blogspot.com/