4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
- 1/2 paket lazanya
- 50 g rende kaşar peyniri veya toz parmesan
- 4 adet kemer patlıcan
- Sıvıyağ
- 2 kaşık zeytinyağı
- 3 - 4 adet domates
- 3 - 4 diş sarımsak
- 1/2 demet fesleğen
2/ Domates rendelenir.
3/ Sarımsaklar ezilir, zeytinyağında 1 dakika çevrilir, rende domates ilave edilir. Kızık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirilir. Tuz, biber, ince kıyılmış fesleğen ve patlıcanlar eklenir.
Beşamel sos
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı un
- 500 ml süt
2/ Süt ilave edilir, orta ateşte, sürekli çırparak koyulaşıp kaynayana kadar 5 - 10 dakika pişirilir.
Lazanyanın yapımı
1/ Lazanyalar tuzlu ve az yağlı kaynar suda 2 - 3 dakika haşlanır. Soğuk suya alınır.
2/ Fırına girecek bir kaba 1 kat lazanya dizilir, üzerine patlıcanlı karışım konur, üzerine az beşamel gezdirilir.
3/ Kap dolana kadar 3 - 4 kat aynı işlem tekrar edilir.
4/ En üst kata sadece beşamel sos sürülür ve rende peynir serpilir.
5/ 180 - 190 derece fırında 25 - 30 dakika, lazanya kızarana kadar, pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder