Patlıcanlı Lazanya













4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

  • 1/2 paket lazanya
  • 50 g rende kaşar peyniri veya toz parmesan
Domates sos
  • 4 adet kemer patlıcan
  • Sıvıyağ
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 3 - 4 adet domates
  • 3 - 4 diş sarımsak
  • 1/2 demet fesleğen
1/ Patlıcan şeritli soyulur, küp küp kesilir, sıvıyağda kızartılır.
2/ Domates rendelenir.
3/ Sarımsaklar ezilir, zeytinyağında 1 dakika çevrilir, rende domates ilave edilir. Kızık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirilir. Tuz, biber, ince kıyılmış fesleğen ve patlıcanlar eklenir.

Beşamel sos
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 500 ml süt
1/ Tereyağı eritilir, un ile 1 dakika kavrulur.
2/ Süt ilave edilir, orta ateşte, sürekli çırparak koyulaşıp kaynayana kadar 5 - 10 dakika pişirilir.

Lazanyanın yapımı
1/ Lazanyalar tuzlu ve az yağlı kaynar suda 2 - 3 dakika haşlanır. Soğuk suya alınır.
2/ Fırına girecek bir kaba 1 kat lazanya dizilir, üzerine patlıcanlı karışım konur, üzerine az beşamel gezdirilir.
3/ Kap dolana kadar 3 - 4 kat aynı işlem tekrar edilir.
4/ En üst kata sadece beşamel sos sürülür ve rende peynir serpilir.
5/ 180 - 190 derece fırında 25 - 30 dakika, lazanya kızarana kadar, pişirilir.

Hiç yorum yok: