Naneli Buğdaylı Yaz Çorbası













4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

  • 200 g yoğurt
  • 100 ml su
  • 4 yemek kaşığı aşurelik buğday
  • 1/2 demet taze nane
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet kırmızı çarleston biber
  • 1 tutam dereotu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Tuz, karabiber
1/ Buğday yumuşayana kadar, 20-30 dakika, haşlanır.2/ Yoğurt ve su çırpılır. Arzu edilen miktarda tuz, biber konur. İnce kesilmiş salatalık, ufak küp doğranmış biber, limon kabuğu rendesi, haşlanmış buğday ile karıştırılır.
Çorba nane ve dereotu ilave edilerek servis yapılır.

0 yorum: