Enginar Kalpli Salatası













4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
  • 1 kutu mesclun salata veya karışık salata
  • 8-10 adet enginar kalbi
  • 10-12 adet çeri domates
  • 25 g çam fıstığı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 1 kaşık şarap sirkesi
  • 10 yaprak kıyılmış fesleğen
  • Tuz, karabiber
1/ Salata yıkanır, kurutulur.
2/ Enginar kalbi ve çeri domatesler kesilerek salataya eklenir. Fıstıklar 1 tatlı kaşığı zeytinyağında 1-2 dakika kavrularak salataya ilave edilir.
3/ Zeytinyağı, sirke, limon, fesleğen, tuz, biber çırpılarak sos hazırlanır, salataya gezdirilir.

Hiç yorum yok: