Buğday Salatası













4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
  • 250 g aşurelik buğday
  • 4 adet renkli dolamlık biber
  • 5-6 adet taze soğan
  • 1/2 demet nane
  • 3 adet Çarleston biber
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı erik ekşisi
  • Tuz, karabiber
1/ Buğday yumuşayana kadar haşlanır.
2/ Taze soğan, nane, çarleston biber ufak doğranır. Haşlanmış buğday ile karıştırılır.
3/ Zeytinyağı, erik ekşisi, limon, tuz, biber ile sos hazırlanır, salataya ilave edilir.
4/ Kapağı kesilip içi boşaltılmış renkli biberlere konarak servis yapılır.

Hiç yorum yok: