Fesleğen Soslu Patlıcan


  • 4 adet ufak boy patlıcan
Sos:

  • 1 demet fesleğen
  • Zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 1 çorba kaşığı krem peynir
1/ Patlıcanlar közlenir veya fırında pişirilir.
2/ Piştikten sonra ortaları bir bıçak yardımı ile yarılır ve hazırlanmış sos sürülerek tekrar kapatılır. 1 - 2 dakika böylece pişirilir. Taze fesleğen yaprakları ilave edilerek servis yapılır.

1 yorum:

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Patlıcanı da fesleğeni de çok severim. Sağlıklı bir tarif verdiniz. Ellerinize sağlık. Pırıl.