Fesleğenli Gnocchi


  • 500 g patates
  • 200 g un
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat rendesi (küçük hindistan cevizi)
  • Yarım demet fesleğen
Sos:

  • 100 g tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Kıyılmış fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:

  • Parmesan
  • Mini çeri domates
  • kapari
1/ Patatesler tuzlu soğuk suya konulur ve haşlanır. Haşlanan patatesler sıcakken soyulur ve ezilir.
2/ Yumurta sarısı, tuz, biber, muskat kıyılmış fesleğen ve un eklenerek hamur haline getirilir. Unlu tezgahta rulo yapılır ve 2 cm uzunluğunda parçalar halinde kesilir, çatalla "C" harfi şekli verilecek şekilde sırtlarından kıvrılır. Çatal izi sosu daha iyi kavraması için önemlidir.
3/ Diğer taraftan, ezilmiş sarımsak tereyağda hafif sotelenir. Tuz, biber ve fesleğen ilave edilerek sos hazırlanır.
4/ Gnocchiler tuzlu kaynar suda haşlanır, suya atıldığında dibe çöken gnocchiler üste çıktıklarında pişmiş demektir. Sudan çıkarılır çıkarılmaz sos ilave edilir.
5/ Kapari, domates, taze fesleğen yaprakları ve parmesan ilave ederek servis edilir.

Hiç yorum yok: