- 500 g patates
- 200 g un
- 1 yumurta sarısı
- Tuz
- Karabiber
- Muskat rendesi (küçük hindistan cevizi)
- Yarım demet fesleğen
- 100 g tereyağı
- 2 diş sarımsak
- Kıyılmış fesleğen
- Tuz
- Karabiber
- Parmesan
- Mini çeri domates
- kapari
2/ Yumurta sarısı, tuz, biber, muskat kıyılmış fesleğen ve un eklenerek hamur haline getirilir. Unlu tezgahta rulo yapılır ve 2 cm uzunluğunda parçalar halinde kesilir, çatalla "C" harfi şekli verilecek şekilde sırtlarından kıvrılır. Çatal izi sosu daha iyi kavraması için önemlidir.
3/ Diğer taraftan, ezilmiş sarımsak tereyağda hafif sotelenir. Tuz, biber ve fesleğen ilave edilerek sos hazırlanır.
4/ Gnocchiler tuzlu kaynar suda haşlanır, suya atıldığında dibe çöken gnocchiler üste çıktıklarında pişmiş demektir. Sudan çıkarılır çıkarılmaz sos ilave edilir.
5/ Kapari, domates, taze fesleğen yaprakları ve parmesan ilave ederek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder