All Decor Nisan 2012













-->
Melanzane Parmigiano
Fırında Mozzarella & Patlıcan
-->
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 + 25 dakika
  • 4 adet kemer veya bostan patlıcan 
  • 4 – 5 adet domates 
  • 3 - 4 diş sarımsak 
  • 2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 demet fesleğen 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 – 2 adet suda mozzarella peyniri 
  • 4 tatlı kaşığı toz parmesan peyniri

1/ Domatesler yıkanır, rendelenir.
2/ Zeytinyağı ufak bir tencereye konur, sarımsaklar ezilerek ilave edilir. 1 dakika birlikte pişirilir, domates, tuz, fesleğenin yarısı doğranarak ilave edilir. 10 dakika kısık ateşte pişirilir.
3/ Patlıcanlar yıkanır, şeritli soyulur, 1,5 cm kalınlığında halka şeklinde doğranır. Kızartılır.
4/ Fırına girecek kaplara önce patlıcanlar yerleştirilir, üzerine domates sos, dilimlenmiş mozzarella peynirinden bir dilim, 1 adet fesleğen yaprağı konur. İkinci kat patlıcan konur, sos, mozzarella, fesleğen ile tamamlanır. En üste bir kat daha patlıcan, sos ve toz parmesan peyniri sedrpilerek 180 derece ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirilir.













-->

Pasta Primavera
İlkbahar Makarnası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
  • 1 paket fiyonk makarna (veya tercih edilen farklı bir makarna çeşidi) 
  • ½ demet brokoli 
  • 1 adet patlıcan 
  • 1 adet kabak 
  • 2 adet kırmızı çarleston biber 
  • 2 – 3 diş sarımsak 
  • 5 - 6 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Karabiber veya kırmızı biber
1/ Brokoli yıkanır, ufak parçalara ayrılır. Kaynar suda 1 dakika haşlanır. Sarımsak halka doğranır veya ezilir.
2/ Kabak, patlıcan, biber yıkanır, istenilen şekilde,üçgen veya yuvarlak, doğranır.
3/ Makarna paket talimatına göre haşlanır.
4/ Tüm sebzeler zeytinyağında 5 – 6 dakika sotelenerek pişirilir. Tuz, biber ilave edilir, haşlanmiş makarna ile karıştırılır.













Fırında Karides 
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
  • ½ kg ayıklanmış taze veya donmuş karides
  • 3 – 4 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

1/ Sivri biber ve domatesler yıkanır, ufak doğranır.
2/ Karidesler, sivri biber, domates, tereyağı, zeytinyağı, tuz fırına girecek bir kaba konur.

3/ 180 derece ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirilir.














Minestrone
Sebze Çorbası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 35 – 40 dakika
  • 1 litre su veya et / tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 pırasa
  • 2 kereviz sapı
  • 2 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kabak
  • 2 domates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 7 - 8 yemek kaşığı pişmiş beyaz fasulye (konserve)
  • 7 – 8  yemek kaşığı ufak boy makarna
  • Tuz, karabiber
  • Toz parmesan peyniri

1/ Kereviz sapları yıkanır, doğranır.
2/ Kabak şeritli soyulur, ufak küp veya üçgen olacak şekilde doğranır.
3/ Havuç soyulur, ufak doğranır.
4/ Pırasa halka halka doğranır, soğan ufak doğranır, sarımsaklar ikiye kesilir.
5/ Tencerede zeytinyağı hafif ısıtılır, soğan ve pırasa 5 dakika sotelenir. Havuç, kabak, kereviz, sarımsak ilave edilir, 5 dakika birlikte sotelenir.
6/ Sıcak su sebzelerin üzerine boşaltılır,  defne yaprağı, tuz, biber ilave edilir, 10 dakika kısık ateşte pişirilir.
7/ Domatesler çekirdekleri boşaltılarak ufak doğranır, fasulye ve makarna ile birlikte çorbaya ilave edilir, 10 - 15 dakika, makarna pişene kadar, kısık ateşte pişirmeye devam edilir.
8/ Arzu edilirse toz parmesan peyniri serperek servis yapılır.



Hiç yorum yok: