Minestrone Sebze Çorbası













4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 35 – 40 dakika
  • 1 litre su veya et / tavuk suyu 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 soğan 
  • 1 pırasa 
  • 2 kereviz sapı 
  • 2 havuç 
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 kabak 
  • 2 domates 
  • 2 adet defne yaprağı 
  • 7 - 8 yemek kaşığı pişmiş beyaz fasülye (konserve) 
  • 7 – 8  yemek kaşığı ufak boy makarna 
  • Tuz, karabiber 
  • Toz parmesan peyniri

1/ Kereviz sapları yıkanır, doğranır.
2/ Kabak şeritli soyulur, ufak küp veya üçgen olacak şekilde doğranır.
3/ Havuç soyulur, ufak doğranır.
4/ Pırasa halka halka doğranır, soğan ufak doğranır, sarımsaklar ikiye kesilir.
5/ Tencerede zeytinyağı hafif ısıtılır, soğan ve pırasa 5 dakika sotelenir. Havuç, kabak, kereviz, sarımsak ilave edilir, 5 dakika birlikte sotelenir.
6/ Sıcak su sebzelerin üzerine boşaltılır,  defne yaprağı, tuz, biber ilave edilir, 10 dakika kışık ateşte pişirilir.
7/ Domatesler çekirdekleri boşaltılarak ufak doğranır, fasülye ve makarna ile birlikte çorbaya ilave edilir, 10 - 15 dakika, makarna pişene kadar, kısık ateşte pişirmeye devam edilir.
8/ Arzu edilirse toz parmesan peyniri serperek servis yapılır.

Hiç yorum yok: