4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 35 – 40 dakika
- 1 litre su veya et / tavuk suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 soğan
- 1 pırasa
- 2 kereviz sapı
- 2 havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 kabak
- 2 domates
- 2 adet defne yaprağı
- 7 - 8 yemek kaşığı pişmiş beyaz fasülye (konserve)
- 7 – 8 yemek kaşığı ufak boy makarna
- Tuz, karabiber
- Toz parmesan peyniri
1/ Kereviz sapları yıkanır, doğranır.
2/ Kabak şeritli soyulur, ufak küp veya üçgen olacak şekilde doğranır.
3/ Havuç soyulur, ufak doğranır.
4/ Pırasa halka halka doğranır, soğan ufak doğranır, sarımsaklar ikiye kesilir.
5/ Tencerede zeytinyağı hafif ısıtılır, soğan ve pırasa 5 dakika sotelenir. Havuç, kabak, kereviz, sarımsak ilave edilir, 5 dakika birlikte sotelenir.
6/ Sıcak su sebzelerin üzerine boşaltılır, defne yaprağı, tuz, biber ilave edilir, 10 dakika kışık ateşte pişirilir.
7/ Domatesler çekirdekleri boşaltılarak ufak doğranır, fasülye ve makarna ile birlikte çorbaya ilave edilir, 10 - 15 dakika, makarna pişene kadar, kısık ateşte pişirmeye devam edilir.
8/ Arzu edilirse toz parmesan peyniri serperek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder