Zeytinyağlı Enginar Dolması

  • 4 - 6 adet enginar
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 100 g dolmalık fıstık
  • 1 bardak su
  • 50 g kuş üzümü
  • Tuz, karabiber, şeker, yenibahar
  • Yarım demet dereotu ve nane
  • Asma yaprağı
  • Yarım limon suyu
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve fıstıkla beraber zeytinyağında kavurun. Pembeleşince yıkadığınız pirinçleri de ilave edin ve 10 dakika daha kavurduktan sonra sırasıyla su, baharatlar, şeker ve ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin, suyunu çekene kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Enginarları ise az zeytinyağı, limon suyu ve su karışımında pişirin. Asma yaprakları da sıcak suda haşlayın. Enginarların içerisine soğumuş dolma içini koyun ve üzerini asma yaprağı ile kapatın.

0 yorum: