Blini

40 adet için
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 7 g yaş maya (1 paketin 1/6 sı)
  • 2 adet yumurta
  • Toz şeker
  • Tuz
  • 2 kaşık erimiş tereyağı
Sütü bir tencere içinde ılıtın ve içine maya ilave edin ve eritin. Unu eleyerek karışıma katın. Yumurta sarılarını, tuzu ve şekeri de ekleyin ve sıcak bir yerde yarım saat bekletin. Yarım saat sonra karışım kabarmış, kalın ve köpüklü olmalıdır. Bu karışıma, eritip hafif soğumaya bıraktığınız tereyağını da ilave edin. Yumurta beyazlarını ise tuz ile karıştırarak köpük elde edin ve bunu da karışımın içine katın. Karışımı ufak parçalar halinde az tereyağı ile teflon tavada pişirin. Blinileri arzuya göre krema, somon füme, havyar ya da lakerda ile ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: