Yılbaşı Kurabiyeleri













6 - 8 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 - 12 dakika
  • 2 ½ ölçü / 250 g un
  • ½ paket / 5 g kabartma tozu
  • ½ paket / 125 g margarin
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 hafif çırpılmış yumurta
  • 1 ölçü / 120 g pudra şekeri
  • Gıda boyası (arzı edilirse)
1/ Un ve kabartma tozu birlikte elenir ve havuz yapılır.
2/ Yumuşak yağ, elenmiş pudra şekeri, tarçın, yumurtalar ve gıda boyası ortaya konur karıştırılır, hamur yapılır. Birden fazla renk vermek için hamur yapıldıktan sonra, parçalara ayrılır, renk ilave edilerek birlikte yoğrulur.
3/ Hamur alüminyum folyo ile sarılır, yarım saat buzdolabında bekletilir.
4/ Unlu tezgahta merdane ile açılan hamur, yılbaşı formlarındaki kurabiye kesicileri ile kesilir. Kurabiyeleri asabilmek için üst bölümlerine birer delik açılır.
5/ Kurabiyeler soğuduktan sonra renkli ipler bağlanır.

Chef'in önerisi: Kurabiyelere limon rendesi, portakal rendesi, toz zencefil, kahve, muskat, kakao, vanilya veya meyve şekerlemeleri ilave ederek hazırlanabilir.

Tariflerin devamını Elif Edes Tapan'ın 'Yeni Evliler için Misafir Sofraları' kitabında bulabilirsiniz... 

Hiç yorum yok: