Yılbaşı Kurabiyeleri













6 - 8 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 - 12 dakika
  • 2 ½ ölçü / 250 g un
  • ½ paket / 5 g kabartma tozu
  • ½ paket / 125 g margarin
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 hafif çırpılmış yumurta
  • 1 ölçü / 120 g pudra şekeri
  • Gıda boyası (arzı edilirse)
1/ Un ve kabartma tozu birlikte elenir ve havuz yapılır.
2/ Yumuşak yağ, elenmiş pudra şekeri, tarçın, yumurtalar ve gıda boyası ortaya konur karıştırılır, hamur yapılır. Birden fazla renk vermek için hamur yapıldıktan sonra, parçalara ayrılır, renk ilave edilerek birlikte yoğrulur.
3/ Hamur alüminyum folyo ile sarılır, yarım saat buzdolabında bekletilir.
4/ Unlu tezgahta merdane ile açılan hamur, yılbaşı formlarındaki kurabiye kesicileri ile kesilir. Kurabiyeleri asabilmek için üst bölümlerine birer delik açılır.
5/ Kurabiyeler soğuduktan sonra renkli ipler bağlanır.

Chef'in önerisi: Kurabiyelere limon rendesi, portakal rendesi, toz zencefil, kahve, muskat, kakao, vanilya veya meyve şekerlemeleri ilave ederek hazırlanabilir.

Tariflerin devamını Elif Edes Tapan'ın 'Yeni Evliler için Misafir Sofraları' kitabında bulabilirsiniz... 

0 yorum: