4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
- 4 dilim somon füme
- 2 yemek kaşığı somon havyarı
- 2 yemek kaşığı siyah havyar
- Süslemek için frenk soğanı ve limon kabuğu
2/ Hazırlanan sos ile servis yapılır. Arzu edilirse frenk soğanı ve ince kesilmiş limon kabukları ile süslenir.
Konyaklı sos
- 1 ölçü / 150 ml et suyu
- 2 yemek kaşığı konyak
- 1 yemek kaşığı soya sos
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası + 2 yemek kaşığı su
2/ Et suyu, konyak ve suda eritilmiş nişasta ufak bir tencereye konur, orta ateşte kaynayıncaya kadar çırparak pişirilir.
3/ Soğuk veya sıcak servis yapılır. Sos koyu ise su ilave ederek istenilen kıvama getirilir.
Ask tariflerinin devamını Elif Edes Tapan'ın 'Afrodizyak Yemekler - 44 Tabak Aşk' kitabında bulabilirsiniz...
0 yorum:
Yorum Gönder