8 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 - 20 dakika
- 2 paket / 1 kg arpa şehriyesi
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 et bulyon
- ½ paket / 125 g tereyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- Su (arpa şehriyesinin iki katı)
2/ Su ve et bulyonlar bir tencerede ısıtılır.
3/ Tereyağı pilav tenceresinde eritilir, soğan ilave edilir, orta ateşte 2 - 3 dakika kavrulur. Arpa şehriyesinin yarısı eklenir, şehriye koyulaşana kadar kavrulmaya devam edilir.
4/ Yeterince koyulaştığında, kavrulmamış arpa şehriyeleri ve sıcak su ilave edilerek kapağı kapalı olarak kısık / orta ateşte 15 - 20 dakika pişirilir.
Tariflerin devamını Elif Edes Tapan'ın 'Yeni Evliler için Misafir Sofraları' kitabında bulabilirsiniz...
0 yorum:
Yorum Gönder