- ½ kg ayıklanmış balkabağı
- 1 ½ ölçü bardak / 225 g toz şeker
- 1 paket vanilya
- 100 g kaymak
- 1 ölçü bardak / 90 g çekilmiş ceviz
1/ Kabak, şeker, vanilya tencereye konur ve orta ateşte pişirilir.
2/ Kabak pişince ezilir ve ceviz ilave edilir.
3/ Yemeden hemen önce yufka kaplarına konur ve üzerine kaymak ilave edilerek servis yapılır.
Yufka kapları
- 2 yufka
1/ Yufkalar çay bardağı ile kesilir ve su sürülerek ikişer ikişer yapıştırılır.
2/ Yağlanmamış mini muffin kalıplarına yerleştirilir. İçlerine bakliyat konarak kalıpta düzgün durmaları sağlanır.
3/ 170 derece ısıtılmış fırında, 10 - 15 dakika, kıtır olana kadar pişirilir.
Chef'in önerisi: Yufka kaplarını kurutulmuş domates pesto ile kullanabileceğiniz gibi, değişik peynirler, şarküteri ürünleri veya füme deniz mahsülleri ile de kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder