Yufka Kabında Elmalı Compote

  • 3 adet küp doğranmış elma
  • 3 silme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 - 3 kapak konyak
Tüm malzeme tavada sotelenelerek 5 - 10 dakika pişirilir.

Yufka kapları
  • 2 yufka
1/ Yufkalar çay bardağı ile kesilir ve su sürülerek ikişer ikişer yapıştırılır.
2/ Yağlanmamış mini muffin kalıplarına yerleştirilir, içlerine bakliyat konarak kalıpta düzgün durmaları sağlanır.
3/ 170 derece ısıtılmış fırında, 10 - 15 dakika, kıtır olana kadar pişirilir.

Chef'in önerisi: Elmalı Compote, yufka kaplarının yanı sıra kasede dondurma ya da krema ile servis edilebilir.

Hiç yorum yok: