Tavuk Pate













8 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
Bekleme süresi: en az 1 saat
  • 400 g tavuk ciğeri
  • 2 adet büyük kuru soğan
  • 1 ölçü + 2 x 1/3 ölçü / 250 ml krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 2 - 3 yemek kaşığı kanyak
1/ Tavuk ciğerleri ve soğanlar ufak doğranarak tereyağı ile kavrulur.
2/ Soğuduktan sonra, krema, tuz, biber ve kanyak ilave edilerek robottan geçirilir.
3/ Servis edileceği kaba alınarak üzeri streç film ile kapatılır, en az 1 saat buzdolabında bekletilir.
4/ Tost melba, kıtırlar, veya ekmek ile servis edilir.

Tariflerin devamını Elif Edes Tapan'ın 'Yeni Evliler için Misafir Sofraları' kitabında bulabilirsiniz...

0 yorum: