Ballı Hardal Soslu Tavuk Parçaları













4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
  • 2 tavuk göğüs
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • ½ tavuk bulyon tablet
  • ½ ölçü bardak / 50 g galeta unu
Ballı Hardallı Sos
  • 1 ölçü bardak / 150 g mayonez
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Arzu edilirse ½ çay kaşığı kişniş


    1/ Tavuk göğüsleri parmak şeklinde kesilir.
    2/ Tereyağı kaynatmadan eritilir, yumurta ile karıştırılır.
    3/ Tavuk bulyon galeta unu ile ezilir, yumurtalı karışıma batırılan tavuk parçaları bulanır.
    4/ 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. Hazırlanan sos ile servis yapılır.



    Hiç yorum yok: