6 - 8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Bekletme süresi: 2 - 3 saat
- 1 kg balkabağı
- 3 ölçü bardak / 450 g şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kaymak
- 3 yemek kaşığı krema
- 2 ölçü bardak / 180 g ceviz
2/ Pişen kabaklar ezilir ve soğumaya bırakılır. Fazla sulu ise suyu süzülür.
3/ Kadehlere önce kabak püresi konur, ortasına krema ve kaymak karışımı sürülür, üzerine kıyılmış ceviz serpilir, tekrar kabak püresi konarak kadehler doldurulur. Buzlukta tutulur, yemeden 15 dakika önce çıkarılarak üzerlerine biraz sos ilave edilerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder