Balkabaklı Ravioli


4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 45 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Ravioli hamuru
  • ½ kg un
  • 3 yumurta
  • ½ ölçü bardak / 75 ml su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
İçi
  • 250 g ayıklanmış balkabağı
  • 1 soğan
  • 1 - 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı krema
Sos
  • 1 ölçü bardak / 150 ml krema
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı rende parmesan
  • 1 tutam rendelenmiş muskat
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
1/ Un havuz yapılır, ortaya su, tuz, yumurta ve zeytinyağı konur, un azar azar karıştırılarak hamur yapılır, 15 - 20 dakika üzeri örtülü olarak dinlendirilir.
2/ Balkabakları minik küp şeklinde doğranır.
3/ Ufak doğranmış soğanlar tereyağında 2 - 3 dakika kavrulur. Balkabakları, tuz ve biber ilave edilir balkabakları yumuşayana kadar pişirilir.
4/ Balkabakları püre olabilecek kıvama gelince krema ilave edilir kısık ateşte 15 - 20 dakika daha pişirilir, kenara alınır soğumaya bırakılır.
5/ Hamur merdane ile açılır 4cm x 4cm boyutlarında kare kesilir. İçlerine hazırlanan harç konarak mantı veya ravioli gibi kapatılır. Arzu edilirse hamurları kapatmak için yumurta sarısı sürülebilir.
6/ Ravioliler tuzlu kaynar suda 3 - 4 dakika haşlanır.
7/ Sos için krema ısıtılır, ateşten çekilir ve yumurta sarıları ilave edilerek çırpılır. Tuz, biber, rendelenmiş muskat ve parmesan peyniri ilave edilerek balkabaklı ravioliler ile servis yapılır.



Hiç yorum yok: