4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 45 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika
Ravioli hamuru
- ½ kg un
- 3 yumurta
- ½ ölçü bardak / 75 ml su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
İçi
- 250 g ayıklanmış balkabağı
- 1 soğan
- 1 - 2 yemek kaşığı tereyağı
- ½ çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı krema
Sos
- 1 ölçü bardak / 150 ml krema
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı rende parmesan
- 1 tutam rendelenmiş muskat
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
1/ Un havuz yapılır, ortaya su, tuz, yumurta ve zeytinyağı konur, un azar azar karıştırılarak hamur yapılır, 15 - 20 dakika üzeri örtülü olarak dinlendirilir.
2/ Balkabakları minik küp şeklinde doğranır.
3/ Ufak doğranmış soğanlar tereyağında 2 - 3 dakika kavrulur. Balkabakları, tuz ve biber ilave edilir balkabakları yumuşayana kadar pişirilir.
4/ Balkabakları püre olabilecek kıvama gelince krema ilave edilir kısık ateşte 15 - 20 dakika daha pişirilir, kenara alınır soğumaya bırakılır.
5/ Hamur merdane ile açılır 4cm x 4cm boyutlarında kare kesilir. İçlerine hazırlanan harç konarak mantı veya ravioli gibi kapatılır. Arzu edilirse hamurları kapatmak için yumurta sarısı sürülebilir.
6/ Ravioliler tuzlu kaynar suda 3 - 4 dakika haşlanır.
7/ Sos için krema ısıtılır, ateşten çekilir ve yumurta sarıları ilave edilerek çırpılır. Tuz, biber, rendelenmiş muskat ve parmesan peyniri ilave edilerek balkabaklı ravioliler ile servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder