Balkabaklı Ograten

6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
  • 500 g ayıklanmış balkabağı
  • 1 kuru soğan
  • 1 - 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 - 3 yemek kaşığı krema
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kalığı rendelenmiş parmesan peyniri
1/ Balkabakları küp doğranır, kabakların yumuşamamasına dikkat ederek tuzlu suda 10 dakika haşlanır.
2/ Soğan yarım ay şeklinde doğranır. Tereyağında sotelenir.
3/ Fırına girebilecek bir kaba balkabaklarının yarısı koyulur, tuz ve biberin yarısı serpilir. Araya soğanlar konduktan sonra kalan balkabakları da üzerine yerleştirilir.
4/ Krema, yumurta, kalan tuz, biber çırpılır, kabakların üzerine gezdirilir. Parmesan serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika, üzerine kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: