Tel Kadayıf Böreği













  • 300 - 400 g tel kadayıf
  • 2 parça dil peyniri
  • 1 demet ıspanak
  • 1 pırasa
  • 1 1/3 ölçü bardak / 200 ml süt
  • 100 g tereyağı
  • 2 yumurta
  • Tuz, karabiber
1/ Pırasa ve ıspanak yıkanır. Pırasalar ince uzun doğranır. Ispanak ufak doğranır, 1 tatlı kaşığı tereyağı ile kavrulur.
2/ Tel kadayıfran bir tutam alınır, ortasına doğranmış dil peyniri veya kavrulmuş ıspanak konur. Sigara böreği gibi sarılır. Fırına girecek bir kaba dizilir.
3/ Tereyağı eritilir, ateşten alınır, süt ve yumurtalar ilave edilir, çırpılır. Hazırlanan böreklerin üzerine dökülür.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirilir.

Chef'in önerisi: börek tek tek yerine tepside tek parça olarak pişirilebilir. Tel kadayıfın yarısı alta konur, ortaya arzu edilen malzeme konduktan sonra kalan tel kadayıf konur, süt karışımı gezdirilir, 180 derece sıcak fırında 25 - 30 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: