Çikolatalı Parmak Bisküviler













15 - 20 adet
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
  • 125 g / ½ paket tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • ½ paket vanilya
  • 1 çay kaşığı limon rendesi
  • 1 yumurta (hafif çırpılmış)
  • 1 ½ ölçü bardak / 150 g un
  • 160 g / 2 paket bitter çikolata
1/ Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır. Vanilya ve limon rendesi ilave edilir.
2/ Hafif çırpılmış yumurta azar azar ilave edilir.
3/ Un elenerek ilave edilir, karıştırılır.
4/ Dişli duy takılmış krema sıkacağı ile yağlanmış beya yağlı kağıt konmuş tepsiye 6 - 7 cm uzunluğunda sıkılır.
5/ 200 derece ısıtılmış fırında 7 - 10 dakika pişirilir.
6/ Bisküviler soğuduktan sonra, benmaride eritilmiş bitter çikolataya batırılır. Bisküviler çikolata sertleşince servis yapılır.

Hiç yorum yok: