Haşhaş Tohumlu & Portakallı Muffin

15 mini muffin veya 6 büyük muffin
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
  • 1 ½ ölçü bardak / 150 g un
  • 1 paket / 10 g kabartma tozu
  • 1 - 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 yemek kaşığı portakal rendesi
  • 50 g tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kayısı veya portakal marmelatı (veya reçeli)
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt
1/ Tereyağı ve reçel yağ eriyene kadar ısıtılır.
2/ Yumurta ve süt çırpılır.
3/ Un, kabartma tozu, şeker karıştırılır. Haşhaş tohumu ve portakal rendesi ilave edilir havuz yapılır.
4/ İlk iki karışım un havuzunun ortasına konur, karıştırılır.
5/ Muffin kalıplarına kağıt konur veya yağlanır. Hazırlanan muffin hamuru kalıplara krema sıkacağı veya kaşıkla konur.
6/ 190 derece ısıtılmış fırında 12 - 15 dakika pişirilir.
7/ Soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serperek veya ısıtılmış marmelatı sürerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: