All Decor Ekim 2011












 
 












Kibrit Patates Kasesi
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 3 - 5 dakika


  • 4 orta boy patates
  • 4 çay kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • Sıvıyağ

    1/ Patatesler soyulur, yıkanır, rendelenir.
    2/ Rendelenmiş patatesler iyice yıkanır, kurulanır.
    3/ Patatesler bir kaba alınır, mısır nişastası, tuz ve biber ilave edilir.
    4/ Patatesler çorba kepçesine bastırılarak konur, içine daha küçük bir kepçe oturtularak kızgın yağda kızartılır.
    5/ Patates kaselerinin içerisine istenilen garnitür konarak servis yapılır. (Bezelye, havuç, brokoli, domates, vs.)

    Püf noktası: kepçeyi rahatça sokabilmek için derin bir tencerede tercih edilmeli.













    Fırında Kremalı Patates

    4 kişilik
    Hazırlama süresi: 15 dakika
    Pişirme süresi: 15 dakika
    • 6 - 8 patates
    • 1 1/2 ölçü bardak / 225 ml krema
    • 1/2 çay kaşığı muskat rendesi
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 tutam karabiber
    1/ Patatesler yıkanır, kabuklu olarak tuzlu suda, yumuşayıp dağılmayacak şekilde, 15 dakika kadar haşlanır.
    2/ Patatesler pişince, süzülür, kabukları soyulur, 1/2 cm kalınlığında dilimlenir.
    3/ Krema, muskat, tuz ve biber kaynatılır, patateslerin üzerine dökülür. 200 derece ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika patatesler kremayı emip, üzerleri kızarana kadar pişirilir.














    İki Kere Fırınlanmış Patatesler

    4 kişilik
    Hazırlama süresi: 15 – 20 dakika
    Pişirme süresi: 1 saat
    • 4 orta boy patates
    • 50 g (1/4 paket) labne veya beyaz krem peynir
    • 1-2 yemek kaşığı ince doğranmış frenk soğan veya taze soğan (yeşil bölümü)
    • 1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu, fesleğen veya maydanoz
    • ½ çay kaşığı tuz
    • ½ çay kaşığı pul biber
    • Arzu edilirse 3-4 yemek kaşığı süt

    1/ Patatesler yıkanır, çatalla bir kaç yerinden delikler açılır.
    2/ 200 – 220 derece ısıtılmış fırında 40 - 60 dakika, yumuşayana  kadar pişirilir.
    3/ Soğuyunca, uzunlamasına ikiye kesilir. İçi kaşıkla, kabuklar ince bir kabuk gibi kalacak şekilde, delmeden çıkartılır.
    4/ Patatesin içi ezilir, krem peynir, tuz, biber, soğan ve taze otlar ilave edilir. Mikserle çırpılır. Daha yumuşak bir karışım elde etmek için süt ilave edilebilir.

    5/ Elde edilen karışım patates kabuklarına krema sıkacağı ile sıkılır veya kaşıkla doldurulur. Üzerlerine pul biber veya top kırmızı biber serpilir, gevşek olacak şekilde alüminyum folyo ile kapatılır, 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir. Alüminyum folyo kaldırılır 5 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirilir.














    Röşti

    4 kişilik
    Hazırlama süresi: 1 saat
    Pişirme süresi: 10 - 12 dakika
    • 1 kg patates
    • 1 orta boy soğan
    • 2 - 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Arzu edilirse 1 tutam çeşitli taze otlar

    1/ Patatesler kabuklu olarak haşlanır, soğumaya bırakılır.
    2/ Tamamen soğuduktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendelenir.
    3/ Soğanlar ince yarım ay şeklinde doğranır.
    4/ Tereyağı eritilir, soğanlar şeffaflaşana kadar pişirilir.

    5/ Rendelenmiş patateslere tuz ve biber karıştırılır, soğanlara ilave edilir. Çevirerek 3 – 5 dakika kızartılır, daha sonra omlete benzeyecek şekilde bastırılarak, altı renk alana kadar  kızartmaya devam edilir. Arzuya göre tek tarafı kızarmış veya çevirerek iki tarafı kızarmış olarak servis yapılır.













    Somon Havyarlı Mini Taze Patates

    4 kişilik
    Hazırlama süresi: 15 dakika
    Pişirme süresi: 10 – 15 dakika
    • 8  adet ufak boy taze patates
    • 3 yemek kaşığı  somon havyarı
    • 1 yemek kaşığı krema 

    1/ Patatesler soyulmadan temizlenir. Kabuklu olarak tuzlu soğuk suya konarak haşlanır.

    2/ Patatesler ılıkken ortaları açılır, soğuk krema konur. Üzerlerine havyar ilave edilerek bekletmeden servis yapılır.



    Hiç yorum yok: