Avokado & Karides - All Decor













4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 2 dakika
  • 2 olgun avokado
  • 15 - 20 adet orta boy karides
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı limon veya lime suyu
  • 1/2 ölçü bardak / 75 ml zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1/6 ölçü bardak / 25 ml balsamik sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1/2 demet kişniş

1/ Karidesler sirkeli kaynar suda 1 - 2 dakika haşlanır. Soğuk sudan geçirilir. Kuyrukları kalacak şekilde ayıklanır.
2/ Zeytinyağı, balsamic sirke, limon veya lime suyu hardal, tuz, biber birlikte çırpılır.
3/ Avokadolar kabukları soyularak veya soyulmadan uzunlamasına ikiye kesilir. Çekirdekleri çıkartılır.
4/ Karidesler sosa batırılır. Kalan sos avokadoların içerisine konur. Karidesler sapları dışarda kalacak şekilde avokadoların içerisine dizilir. Birkaç kişniş yaprağı serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: