4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 2 dakika
- 2 olgun avokado
- 15 - 20 adet orta boy karides
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı limon veya lime suyu
- 1/2 ölçü bardak / 75 ml zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1/6 ölçü bardak / 25 ml balsamik sirke
- Tuz
- Karabiber
- 1/2 demet kişniş
1/ Karidesler sirkeli kaynar suda 1 - 2 dakika haşlanır. Soğuk sudan geçirilir. Kuyrukları kalacak şekilde ayıklanır.
2/ Zeytinyağı, balsamic sirke, limon veya lime suyu hardal, tuz, biber birlikte çırpılır.
3/ Avokadolar kabukları soyularak veya soyulmadan uzunlamasına ikiye kesilir. Çekirdekleri çıkartılır.
4/ Karidesler sosa batırılır. Kalan sos avokadoların içerisine konur. Karidesler sapları dışarda kalacak şekilde avokadoların içerisine dizilir. Birkaç kişniş yaprağı serpilerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder