Tapenade - All Decor













  • 250 g çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
  • 1 küçük kuru soğan
  • 50 g ançuez (arzu edilirse)
  • 1 yemek kaşığı kapari (arzu edilirse)
  • 1 limon suyu
  • 75 ml zeytinyağı
  • 1/2 demet kıyılmış maydanoz

1/ Zeytin, soğan, kapari, limon suyu, zeytinyağı, ançuez robottan geçirilir, kıyılmış maydanoz ilave edilir.
2/ Yufka çıtırları veya ekmek ile servis edilir.

Yufka çıtırları
  • 1 yufka
1/ Yufka, bardak veya kalıpla istenilen şekilde kesilir (kalp, yuvarlak, vs.)
2/ Tek kat veya suyla yapıştırarak iki kat olarak hazırlanır. 180 derece ısıtılmış fırında 10 - 12 dakika, kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: