4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
- 1 paket fiyonk makarna
- 2 - 3 adet orta boy havuç
- 1 - 2 adet kırmızı çarleston biber
- 1 - 2 adet yeşil çarleston biber
- 2 ölçü bardak / 300 g yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon
- 1 - 2 yemek kaşığı kimyon
- 1 - 2 çay kaşığı tuz
- 1 - 2 çay kaşığı karabiber
1/ Makarna diri kalacak şekilde haşlanır, süzülür.
2/ Havuç rendelenir, makarnaya ilave edilir.
3/ Çarleston biberler ufak doğranır, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotelenir, makarnaya ilave edilir.
4/ Yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz, kimyon, karabiber karıştırılarak sos hazırlanır, makarnaya karıştırılarak makarna salatası hazırlanır.
0 yorum:
Yorum Gönder