All Decor Temmuz 2011

























Tapenade
  • 250 g çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
  • 1 küçük kuru soğan
  • 50 g ançuez (arzu edilirse)
  • 1 yemek kaşığı kapari (arzu edilirse)
  • 1 limon suyu
  • 75 ml zeytinyağı
  • 1/2 demek kıyılmış maydanoz
1/ Zeytin, soğan, kapari, limon suyu, zeytinyağı, ançuez robottan geçirilir, kıyılmış maydanoz ilave edilir.
2/ Yufka çıtırları veya ekmek ile servis edilir.


Yufka Çıtırları
  • 1 yufka
1/ Yufka, bardak veya kalıpla istenilen şekilde kesilir (kalp, yuvarlak, vs.)
2/ Tek kat veya suyla yapıştırarak iki kat olarak hazırlanır. 180 derece ısıtılmış fırında 10 - 12 dakika, kızarana kadar pişirilir.













Susamlı & Biberli Noodle
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
  • 1 paket egg noodle (çin makarnası)
  • 2 adet kırmızı çarleston biber
  • 2 adet sivri veya yeşil çarleston biber
  • 5 - 6 diş sarımsak
  • 1 - 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı susam yağ
  • 1/2 ölçü bardak / 50 ml soya sos
1/ Biberler yıkanır, sarımsaklar ve biberler halka şeklinde doğranır.
2/ Noodle paketteki talimata göre haşlanır.
3/ Sarımsaklar sıvıyağda az kızartılır, biberler ilave edilir, 1 - 2 dakika birlikte sotelenir, susam yağ, soya sos, susam ilave edilerek 1 dakika daha sotelenir.
4/ Noodle ile karıştırarak servis yapılır.


Dijon Vinegret Soslu Kuşkonmaz

2 – 4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika

1 demet kuşkonmaz

Dijon vinegret sos:
  • 6 yemek kasığı kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 2 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • 1 tutam tuz + karabiber 

1/ Kuşkonmazlar temizlenir, yıkanır. Daha sonra sudan kolay çıkartabilmek için bağlanabilir.
2/ Kaynar  tuzlu suda kalınlıklarına göre 3 – 6  dakika haşlanır.
3/ Soğuk servis yapılacağı için pişmesini durdurmak için kaynar sudan soğuk suya alınır.
4/ Sos malzemesi çırpılır, kuşkonmazlar tabağa alınarak üzerlerine sos gezdirilir veya kuşkonmazlar ile sos ayrı ayrı kadehlerde de servis yapılabilir













Sodalı Elma Martini

2 kadeh için
  • ½  ölçü bardak / 75 ml votka
  • ½ ölçü bardak elma schnapps
  • 1 ölçü bardak elmalı veya sade soda / 150 ml
  • ½ ölçü bardak / 75 ml elma suyu
  • Buz
  • Dekor için elma kabuğu şeritleri

1/ Votka, schnapps, soda, elma suyu ve buz shaker da iyice çalkalanır, martini bardaklarına süzerek konur, elma şeritleri ile dekor yapılır.














Avokado & Karides

4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 2 dakika
  • 2 olgun avokado
  • 15 – 20 adet orta boy karides
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı limon veya lime suyu
  • ½ ölçü bardak / 75 ml zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1/6 ölçü bardak / 25 ml balsamik sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • ½ demet kişniş

1/ Karidesler sirkeli kaynar suda 1 – 2  dakika haşlanır, haşlanır. Soğuk sudan geçirilir. Kuyrukları kalacak şekilde ayıklanır.
2/ Zeytinyağı, balsamic sirke, limon veya lime suyu hardal, tuz, biber birlikte çırpılır.
3/ Avokadolar kabukları soyularak veya soyulmadan uzunlamasına ikiye kesilir. Çekirdekleri çıkartılır.

4/ Karidesler sosa batırılır. Kalan sos avokadoların içerisine konur. Karidesler sapları dışarda kalacak şekilde avokadoların  içerisine dizilir. Birkaç kişniş yaprağı serpilerek servis yapılır.













Meyve Salatası
  • 1 ananas
  • Arzu edilen yaz meyveleri (çilek, kavun, frenk üzümü veya üzüm, kayısı, vs.)
  • 1 – 2 portakalın suyu
  • 2 yemek kaşığı portakal likörü
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 8 – 10 yaprak nane

1/ Portakal suyu, likör, pudra şekeri birlikte çırpılır, nane kıyılarak ilave edilir.
2/ Ananas uzunlamasına ikiye kesilir, içi bıçakla oyularak çıkartılır, doğranır.

3/ Kullanılacak meyveler büyüklüklerine ve şekillerine göre kesilir. Kavun veya karpuz kullanıliyorsa soyma kaşığı ile çıkartılırkarıştırılır, hazırlanan sos ilave edilir. 15 – 30 dakika buzdolabında bekletildikten sonra ananasın içerisine konarak servis yapılır.



Hiç yorum yok: