6 - 8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
- 125 g / 1/2 paket tereyağı veya margarin
- 1/3 + 1/2 ölçü bardak / 125 g toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 limon rendesi
- 2 yumurta
- 2 ölçü bardak / 200 g un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 3 - 4 yemek kaşığı süt
- 3 - 4 adet orta boy kırmızı elma
1/ Yağ çatalla ezilir, şeker ilave edilerek birlikte ezmeye devam edilir. Vanilya ve limon rendesi ilave edilir.
2/ Yumurtalar teker teker ilave edilir, karıştırılır.
3/ Un, kabartma tozu, tarçın birlikte karışıma eklenir, karıştırılır. Süt ilave edilir, karıştırılır.
4/ Hamur, yağlanmış yuvarlak veya dikdörtgen yüksek olmayan kek kalıbına konur.
5/ Elmalar soyulur, büyüklüklerine göre 4 veya 6 ya kesilir. Elmalar üzerlerine çentiklenerek hamura batırılır.
6/ 180 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder