Badem Kremalı Armutlu Milföyler - All Decor













6 adet
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Badem kreması:
  • 6 yemek kaşığı / 60 g file badem
  • 3 - 4 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 - 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tarçın
  • 3 - 4 damla badem aroması
  • 1 yumurta
1/ bademler robotta çekilerek toz haline getirilir.
2/ Tereyağı, şeker, tarçın, badem aroması ilave edilir, robotta çevrilir.
3/ Yumurta ilave edilir, karıştırılarak badem kreması elde edilir.

Milföyler:
  • 6 adet milföy
  • 1 - 2 adet armut (veya elma)
  • 2 yemek kaşığı file badem
  • 2 yemek kaşığı kayısı veya portakal marmelatı
1/ Milföylerden kesici veya bardak ile büyük yuvarlak kesilir.
2/ Etraflarında 1 cm boşluk kalacak şekilde ortalarına badem kreması konur.
3/ Armut soyulur, küp doğranır. Armut küpleri kremanın üzerine yerleştirilir. File badem serpilir.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika pişirilir.
5/ Fırından çıkınca üzerlerine ısıtılmış marmelat sürerek sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: