6 adet
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Badem kreması:
- 6 yemek kaşığı / 60 g file badem
- 3 - 4 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 - 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tarçın
- 3 - 4 damla badem aroması
- 1 yumurta
2/ Tereyağı, şeker, tarçın, badem aroması ilave edilir, robotta çevrilir.
3/ Yumurta ilave edilir, karıştırılarak badem kreması elde edilir.
Milföyler:
- 6 adet milföy
- 1 - 2 adet armut (veya elma)
- 2 yemek kaşığı file badem
- 2 yemek kaşığı kayısı veya portakal marmelatı
2/ Etraflarında 1 cm boşluk kalacak şekilde ortalarına badem kreması konur.
3/ Armut soyulur, küp doğranır. Armut küpleri kremanın üzerine yerleştirilir. File badem serpilir.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika pişirilir.
5/ Fırından çıkınca üzerlerine ısıtılmış marmelat sürerek sıcak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder