All Decor Haziran 2011

























Fırında Mini Kabak
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 - 15 dakika
  • 4 adet ufak yuvarlak kabak
  • 4 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı veya taze soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pulbiber

    1/ Kabakların üstleri kapak olarak kullanılabilecek şekilde kesilir. İçleri oyularak bir kaba alınır.
    2/ Peynir, yumurta, maydanoz, soğan, tuz, pulbiber karıştırılır. Kabakların içinin suyu sıkılır, ezilerek karışıma eklenir.
    3/ Kabaklar doldurulur, 180 derece sıcak fırında 10 - 15 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirilir. Kapak larak kesilen bölümler son 5 dakika fırınlaranar üzerlerine veya yanlarına konarak servis yapılır.













    2 Renkli Fasülye Salatası
    6 kişilik
    Hazırlama süresi: 15 dakika
    • 1 küçük kutu kırmızı fasülye konservesi
    • 1 küçük kutu haşlanmış fasülye konservesi
    • 1 demet taze soğan
    • 2 adet kırmızı çarliston biber
    • 1/2 ölçü bardak / 75 ml zeytinyağı
    • 2 limon suyu
    • 1/3 ölçü bardak / 50 ml sirke
    • 1 - 2 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı pulbiber
    1/ Fasülye konserverleri açılır, süzülür ve yıkanır.
    2/ Soğan ve kırmızı biberler ufak doğranır.
    3/ Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz ve pulbiber ile sos hazırlanır.
    4/ Fasülye, soğan ve biberler karıştırılır, sos ilave edilir.














    Maydanoz Salatası


    6 kişilik
    Hazırlama süresi: 20 dakika 
    • 2 demet maydanoz
    • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
    • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
    • 2 – 3 diş Sarımsak
    • 1 ½  yemek  kaşığı keten tohumu
    • 1 adet portakal(kabuğu ve suyu)
    • 4 – 6  yemek kaşığı zeytinyağı
    • ½ çay kaşığı tuz
    • 1 tutam karabiber veya pulbiber 

    1/ Maydanozlar ayıklanır, yıkanır ve kıyılır.
    2/ Üzümler 10 dakika sıcak suda bekletilir.
    3/ Fıstıklar 1 tatlı kaşığı zeytinyağında pempeleştirilir 
    4/ Portakal kabuğu rendelenir, suyu sıkılır.
    5/ Maydanoz, üzüm, fıstık ve keten tohumu karıştırılır.

    6/ Sarımsaklar ezilir, portakal suyu, zeytinyağı tuz ve biber ile sos hazırlanır, salata ile karıştırılır.














    Fırınlanmış Peynirli Domatesler


    4 kişilik
    Hazırlama süresi: 15 dakika
    Pişirme süresi: 15 dakika
    • 4 adet orta boy domates
    • 4 dilim ekmek içi
    • 4 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
    • 2 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı veya taze soğan
    • 1 yumurta
    • 1 tutam tuz
    • Pulbiber veya karabiber

    1/ Domatesler enlemesine ikiye kesilir. Çekirdekleri çıkartılır.
    2/ Ekmek içi ufalanır, 180 derece ısıtılmış fırında 5 dakika tutulur.
    3/ Ekmekler fırından çıkınca bir kaba alınır. Maydanoz, soğan, eritilmiş tereyağı, peynir, yumurta, tuz, biber ilave edilerek karıştırılır.
    4/ Domateler hazırlanan karışımla doldurulur, üst ızgarası açık fırında 5 – 7 dakika kızartılır.


     












    Sarımsaklı, Maydanozlu Hamburger


    4 kişilik
    Hazırlama süresi: 20 dakika
    • 600 g antrikot kıyma
    • 2 adet orta boy soğan
    • 2 – 3 diş sarımsak
    • ½ demet maydanoz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 cay kaşığı tuz

    1/ Soğanlar ufak doğranır, sarımsaklar ezilir, maydanoz kıyılır.
    2/ Kıyma ile hazırlanan malzeme, tuz ve biber ilave ederek yoğrulur. Hamburger köfteleri hazırlanır.
    3/ Barbeküde veya ızgara tavasında pişirilir.

    Öneri:

    Hamburgerin yanında büyük boy mantarlar ızgarada pişirilerek servis yapılılabilir.




    Hiç yorum yok: