Fırında Mini Kabak
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 - 15 dakika
- 4 adet ufak yuvarlak kabak
- 4 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı veya taze soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pulbiber
1/ Kabakların üstleri kapak olarak kullanılabilecek şekilde kesilir. İçleri oyularak bir kaba alınır.
2/ Peynir, yumurta, maydanoz, soğan, tuz, pulbiber karıştırılır. Kabakların içinin suyu sıkılır, ezilerek karışıma eklenir.
3/ Kabaklar doldurulur, 180 derece sıcak fırında 10 - 15 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirilir. Kapak larak kesilen bölümler son 5 dakika fırınlaranar üzerlerine veya yanlarına konarak servis yapılır.
2 Renkli Fasülye Salatası
6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
- 1 küçük kutu kırmızı fasülye konservesi
- 1 küçük kutu haşlanmış fasülye konservesi
- 1 demet taze soğan
- 2 adet kırmızı çarliston biber
- 1/2 ölçü bardak / 75 ml zeytinyağı
- 2 limon suyu
- 1/3 ölçü bardak / 50 ml sirke
- 1 - 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
2/ Soğan ve kırmızı biberler ufak doğranır.
3/ Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz ve pulbiber ile sos hazırlanır.
4/ Fasülye, soğan ve biberler karıştırılır, sos ilave edilir.
Maydanoz
Salatası
6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
- 2 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 – 3 diş Sarımsak
- 1 ½ yemek kaşığı keten tohumu
- 1 adet portakal(kabuğu ve suyu)
- 4 – 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber veya pulbiber
1/
Maydanozlar ayıklanır, yıkanır ve kıyılır.
2/
Üzümler 10 dakika sıcak suda bekletilir.
3/
Fıstıklar 1 tatlı kaşığı zeytinyağında pempeleştirilir
4/
Portakal kabuğu rendelenir, suyu sıkılır.
5/
Maydanoz, üzüm, fıstık ve keten tohumu karıştırılır.
6/
Sarımsaklar ezilir, portakal suyu, zeytinyağı tuz ve biber ile sos hazırlanır,
salata ile karıştırılır.
Fırınlanmış
Peynirli Domatesler
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 4 adet orta boy domates
- 4 dilim ekmek içi
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı veya taze soğan
- 1 yumurta
- 1 tutam tuz
- Pulbiber veya karabiber
1/
Domatesler enlemesine ikiye kesilir. Çekirdekleri çıkartılır.
2/
Ekmek içi ufalanır, 180 derece ısıtılmış fırında 5 dakika tutulur.
3/
Ekmekler fırından çıkınca bir kaba alınır. Maydanoz, soğan, eritilmiş tereyağı,
peynir, yumurta, tuz, biber ilave edilerek karıştırılır.
4/
Domateler hazırlanan karışımla doldurulur, üst ızgarası açık fırında 5 – 7
dakika kızartılır.
Sarımsaklı,
Maydanozlu Hamburger
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
- 600 g antrikot kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 2 – 3 diş sarımsak
- ½ demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 cay kaşığı tuz
1/
Soğanlar ufak doğranır, sarımsaklar ezilir, maydanoz kıyılır.
2/
Kıyma ile hazırlanan malzeme, tuz ve biber ilave ederek yoğrulur. Hamburger
köfteleri hazırlanır.
3/
Barbeküde veya ızgara tavasında pişirilir.
Öneri:
Hamburgerin
yanında büyük boy mantarlar ızgarada pişirilerek servis yapılılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder