Sosisli Patates Salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 - 20 dakika
8 - 10 adet taze patates
2 adet şişlik sosis
1 tatlı kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı mayonez
1 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı hardal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Arzuya göre kapari, siyah ve yeşil zeytin
1/ Patatesler haşlanır, soyulur, halka şeklinde doğranır.
2/ Mayonez, zeytinyağı, hardal, tuz ve karabiber ile sos hazırlanır, ılık patateslere karıştırılır.
3/ Sosisler istenirse soyulur, halka şeklinde doğranır, tereyağı ile sotelenir. Patates salatasına ilave edilir.
4/ İsteğe göre zeytin ve kapari ilave edilir. Renk ve lezzet için tane kırmızı biber serpilebilir.
Izgara Sebzeli Sandviç
2 büyük sandviç için
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
- 1 patlıcan
- 1 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 - 2 tutam tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru veya taze kekik
- 10 - 15 yaprak fesleğen
- 2 - 3 yemek kaşığı hardal
1/ Zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik karıştırılır.
2/ Patlıcan ve kabaklar yıkanır, soyulmadan verev olarak dilimlenir.
3/ Hazırlanan sos ile karıştırılır, sıcak ızgara tavasında veya fırında ızgara yapılır.
4/ Ekmekler uzunlamasına kesilir, hardal sürülür, fesleğen yaprakları dizilir, patlıcan ve kabak dilimleri dizilir, ekmeğin hardal sürülmüş diğer yarısı üzerine kapatılır.
Ton Balıklı Salata
4
kişilik
Hazırlama
süresi: 20 dakika
- 1 adet göbek salata
- 1 paket yonca filizi veya ince kıyılmış salata veya soya filizi
- 2 adet fileto ton konservesi
- 10 – 12 adet çeri domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 – 2 yemek kaşığı limon suyu
- ½ - 1 çay kaşığı tuz
- ½ - 1 çay kaşığı karabiber
1/
Göbek salata yaprakları kase gibi kullanılacak şekilde ayrılır.
2/
Yonca filizi, soya filizi veya kullanılacak salata çesidi ince kıyılır, göbek
salataların içine konur.
3/
Ton balığı iri küpler halinde yonca filizinin üzerine konur.
4/ Çeri domatesler dörde kesilerek ilave edilir.
5/
Zeytinyağı, limon, tuz, biber çırpılarak sos hazırlanır, ton balıklarının
üzerine gezdirilir.
6/
Haşlanmış mısır ile servis edilebilir.
Kimyonlu Makarna Salatası
4 –
6 kişilik
Hazırlama
süresi: 20 dakika
Pişirme
süresi: 10 dakika
- 1 paket fiyonk makarna
- 2 - 3 adet orta boy havuç
- 1 – 2 adet kırmızı çarleston biber
- 1 – 2 adet yeşil çarleston biber
- 2 ölçü bardak / 300 g yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 - 2 yemek kaşığı kimyon
- 1 – 2 çay kaşığı tuz
- 1 – 2 çay kaşığı karabiber
1/ 1/ Makarna diri kalacak şekilde haşlanır, süzülür.
2/ Havuç rendelenir, makarnaya
ilave edilir.
3/ Çarleston biberler ufak doğranır, 1 yemek kaşığı
zeytinyağı ile sotelenir,
makarnaya ilave edilir.
4/ Yoğurt, ezilmiş sarımsak, kalan zeytinyağı, limon suyu, tuz, kimyon,
karabiber
karıştırılarak sos hazırlanır, karıştırılarak makarna salatası
hazırlanır.
Piknik Fikirleri
Çubukta Sebzeler
Çubukta Meyveler
Çubukta Şekerler
Çubukta Domates, Peynir, Salatalık...
* Sebzeler 1 çay kaşığı karbonat ilave edilmiş
kaynar suda 1 dakika haşlanarak,
şişlere dizilir.
Arzu edilirse yanına pesto sos konabilir.
* Peynir çeşitleri, domates, salatalık, turşu, ufak
mısır gibi değişik malzemeler ile
renkli şişler hazırlanabilir.
* * Limonata,
meyve suyu, vs. türü içeceklerin yanına meyve şişleri
hazırlanabilir.
1 yorum:
Canım; ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor.Sevgilerrrrrrr.....
Yorum Gönder