All Decor Mayıs 2011














Sosisli Patates Salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 - 20 dakika


8 - 10 adet taze patates
2 adet şişlik sosis
1 tatlı kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı mayonez
1 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı hardal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Arzuya göre kapari, siyah ve yeşil zeytin

1/ Patatesler haşlanır, soyulur, halka şeklinde doğranır.
2/ Mayonez, zeytinyağı, hardal, tuz ve karabiber ile sos hazırlanır, ılık patateslere karıştırılır.
3/ Sosisler istenirse soyulur, halka şeklinde doğranır, tereyağı ile sotelenir. Patates salatasına ilave edilir.
4/ İsteğe göre zeytin ve kapari ilave edilir. Renk ve lezzet için tane kırmızı biber serpilebilir.



Izgara Sebzeli Sandviç

2 büyük sandviç için
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika 
  • 1 patlıcan 
  • 1 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 - 2 tutam tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 yemek kaşığı kuru veya taze kekik 
  • 10 - 15 yaprak fesleğen 
  • 2 - 3 yemek kaşığı hardal 

1/ Zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik karıştırılır.
2/ Patlıcan ve kabaklar yıkanır, soyulmadan verev olarak dilimlenir.
3/ Hazırlanan sos ile karıştırılır, sıcak ızgara tavasında veya fırında ızgara yapılır.
4/ Ekmekler uzunlamasına kesilir, hardal sürülür, fesleğen yaprakları dizilir, patlıcan ve kabak dilimleri dizilir, ekmeğin hardal sürülmüş diğer yarısı üzerine kapatılır.



Ton Balıklı Salata

4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika 
  • 1 adet göbek salata
  • 1 paket yonca filizi veya ince kıyılmış salata veya soya filizi
  • 2 adet fileto ton konservesi
  • 10 – 12 adet çeri domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 – 2 yemek kaşığı limon suyu
  • ½ - 1  çay kaşığı tuz
  • ½ - 1 çay kaşığı karabiber 

1/ Göbek salata yaprakları kase gibi kullanılacak şekilde ayrılır.
2/ Yonca filizi, soya filizi veya kullanılacak salata çesidi ince kıyılır, göbek salataların içine konur.
3/ Ton balığı iri küpler halinde yonca filizinin üzerine konur.
4/ Çeri domatesler dörde kesilerek ilave edilir.
5/ Zeytinyağı, limon, tuz, biber çırpılarak sos hazırlanır, ton balıklarının üzerine gezdirilir.
6/ Haşlanmış mısır ile servis edilebilir.




Kimyonlu Makarna Salatası

4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika 
  • 1 paket fiyonk makarna
  • 2 - 3 adet orta boy havuç
  • 1 – 2 adet kırmızı çarleston biber
  • 1 – 2 adet yeşil çarleston biber
  • 2 ölçü bardak / 300 g yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 - 2 yemek kaşığı kimyon
  • 1 – 2 çay kaşığı tuz
  • 1 – 2 çay kaşığı karabiber

1/    1/ Makarna diri kalacak şekilde haşlanır, süzülür.
                   2/ Havuç rendelenir, makarnaya ilave edilir. 
                   3/ Çarleston biberler ufak doğranır, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotelenir, 
                   makarnaya ilave edilir.
                   4/ Yoğurt, ezilmiş sarımsak, kalan zeytinyağı, limon suyu, tuz, kimyon, 
                   karabiber karıştırılarak sos hazırlanır, karıştırılarak makarna salatası hazırlanır.


                                     
Piknik Fikirleri                                                                              

                   Çubukta Sebzeler
                   Çubukta Meyveler
                   Çubukta Şekerler
                   Çubukta Domates, Peynir, Salatalık...

                      * Sebzeler 1 çay kaşığı karbonat ilave edilmiş kaynar suda 1 dakika haşlanarak, 
                            şişlere dizilir.
                            Arzu edilirse yanına pesto sos konabilir.

                        * Peynir çeşitleri, domates, salatalık, turşu, ufak mısır gibi değişik malzemeler ile
                             renkli şişler hazırlanabilir.

*                    *  Limonata, meyve suyu, vs. türü içeceklerin yanına meyve şişleri hazırlanabilir.  










1 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım; ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor.Sevgilerrrrrrr.....