All Decor Kasım 2010



All Decor Kasım, 2010
Fotoğraf: Kerim Ayhan Yanık

Böğürtlen / Frambuaz Mus
4 kişilik
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Bekleme süresi: 2 saat
  • 2 ölçü bardak frambuaz veya böğürtlen (taze veya donmuş)
  • 1/3 ölçü bardak / 50 g toz şeker
  • 2 yumurta beyazı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı limon rendesi
  • 2 ölçü bardak / 300 ml çiğ krema

1/ Frambuaz veya böğürtlenler robottan geçirilir. Donmuş ise suyu süzülerek kullanılır.
2/ Frambuaz püresi ve şeker 5 - 10 dakika kısık ateşte pişirilir.
3/ Ateşnten alınır, yumurta sarısı ilave edilir, hızlıca çırpılır.
4/ Yumurta beyazları çırpılarak sert köpük kıvamına getirilir.
5/ Krema çırpılarak sertleştirilir. Frambuaz püresi ile karıştırılır.
6/ Yumurta köpüğü ile frambuaz püresi nazikçe karıştırılır, servis yapılacak kaba aktarılır.
7/ Arzu edilirse mus kaba alınmadan önce, servis kabına eritilmiş bitter çikolata ile çatalla çizgiler çekilir, soğuması beklenir, mus aktarılır.
8/ En az 2 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.

All Decor Kasım, 2010
Yumurta Piyazı
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
  • 4 yumurta
  • 1 tutam frenk soğanı veya 2 - 3 adet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1çorba kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber

1/ Yumurtalar haşlanır, ufak doğranır.
2/ Frenk soğanı veya taze soğan ve maydanoz ince kıyılır.
3/ Soğan, maydanoz, zeytinyağı, sirke, tuz, pul biber yumurta ile karıştırılır.
4/ Kalıp veya bardak ile şekil vererek servis edilir.
All Decor Kasım, 2010
All Decor Kasım, 2010

Diğer tarifleri All Decor Kasım sayısında bulabilirsiniz.





0 yorum: