All Decor Kasım, 2010 Fotoğraf: Kerim Ayhan Yanık |
Böğürtlen / Frambuaz Mus
4 kişilik
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Bekleme süresi: 2 saat
- 2 ölçü bardak frambuaz veya böğürtlen (taze veya donmuş)
- 1/3 ölçü bardak / 50 g toz şeker
- 2 yumurta beyazı
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı limon rendesi
- 2 ölçü bardak / 300 ml çiğ krema
2/ Frambuaz püresi ve şeker 5 - 10 dakika kısık ateşte pişirilir.
3/ Ateşnten alınır, yumurta sarısı ilave edilir, hızlıca çırpılır.
4/ Yumurta beyazları çırpılarak sert köpük kıvamına getirilir.
5/ Krema çırpılarak sertleştirilir. Frambuaz püresi ile karıştırılır.
6/ Yumurta köpüğü ile frambuaz püresi nazikçe karıştırılır, servis yapılacak kaba aktarılır.
7/ Arzu edilirse mus kaba alınmadan önce, servis kabına eritilmiş bitter çikolata ile çatalla çizgiler çekilir, soğuması beklenir, mus aktarılır.
8/ En az 2 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.
All Decor Kasım, 2010 |
Yumurta Piyazı
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
- 4 yumurta
- 1 tutam frenk soğanı veya 2 - 3 adet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1çorba kaşığı sirke
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
1/ Yumurtalar haşlanır, ufak doğranır.
2/ Frenk soğanı veya taze soğan ve maydanoz ince kıyılır.
3/ Soğan, maydanoz, zeytinyağı, sirke, tuz, pul biber yumurta ile karıştırılır.
4/ Kalıp veya bardak ile şekil vererek servis edilir.
All Decor Kasım, 2010 |
All Decor Kasım, 2010 |
Diğer tarifleri All Decor Kasım sayısında bulabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder