Sebze Güveç

Boyner mecmua sonbahar / kış 2010













2 - 4 Kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 - 30 dakika
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 kırmızı çarliston biber
  • 8 adet mantar
  • 1 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 - 2 tatlı kaşığı un
  • 2 dilim ekmek için + 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam taze veya kuru kekik
  • 1 - 2 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar
1/ Domatesleri soyun, çekirdekleri çıkartıp küp şeklinde doğrayın.
2/ Yıkanmış biberler ve şeritli soyulmuş kabakları halkla halka veya küp şeklinde doğrayın.
3/ Sarımsak, kabak, biber ve mantarları tavada zeytinyağında 3 - 4 dakika soteleyin.
4/ Un ilave edin ve 1 dakika daha pişirin.
5/ Domates püresi, tuz ve pul biber ilave edip 5 dakika kadar pişirin. Domatesleri ekleyin.
6/ Hazırlanan karışımı bir büyük güvece veya küçük güveçlere koyun.
7/ Zeytinyağını ısıtın, ekmek içi ve kekik ilave edip karıştırın, güvecin üzerine serpin.
8/ Peyniri aralara serpin, 190 derece ısıtılmış fırında (güveçlerin büyüklüğüne göre) 20 - 30 dakika pişirin.

Şefin önerisi: Güvece karides ekleyerek deneyin.

Hiç yorum yok: