Boyner mecmua sonbahar / kış 2010 |
2 - 4 Kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 - 30 dakika
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 adet orta boy kabak
- 1 kırmızı çarliston biber
- 8 adet mantar
- 1 çorba kaşığı domates püresi
- 1 - 2 tatlı kaşığı un
- 2 dilim ekmek için + 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam taze veya kuru kekik
- 1 - 2 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar
2/ Yıkanmış biberler ve şeritli soyulmuş kabakları halkla halka veya küp şeklinde doğrayın.
3/ Sarımsak, kabak, biber ve mantarları tavada zeytinyağında 3 - 4 dakika soteleyin.
4/ Un ilave edin ve 1 dakika daha pişirin.
5/ Domates püresi, tuz ve pul biber ilave edip 5 dakika kadar pişirin. Domatesleri ekleyin.
6/ Hazırlanan karışımı bir büyük güvece veya küçük güveçlere koyun.
7/ Zeytinyağını ısıtın, ekmek içi ve kekik ilave edip karıştırın, güvecin üzerine serpin.
8/ Peyniri aralara serpin, 190 derece ısıtılmış fırında (güveçlerin büyüklüğüne göre) 20 - 30 dakika pişirin.
Şefin önerisi: Güvece karides ekleyerek deneyin.
0 yorum:
Yorum Gönder