All Decor Nisan 2011




Tel Kadayıf Böreği
  • 300 - 400 g tel kadayıf 
  • 2 parça dil peyniri 
  • 1 demet Ispanak 
  • 1 pırasa 
  • 1 1/3 ölçü bardak / 200 ml süt 
  • 100 g tereyağı 
  • 2 yumurta 
  • Tuz, karabiber

1/ Pırasa ve ıspanak yıkanır. Pırasalar ince uzun doğranır. Ispanak ufak dogranır, 1 tatlı kaşığı tereyağı ile kavrulur.
2/ Tel kadayıftan bir tutam alınır, ortasına doğranmış dil peyniri veya kavrulmuş ıspanak konur. Sigara böreği gibi sarılır. Fırına girecek bir kaba dizilir.
3/ Tereyağı eritilir, atesten alınır, süt ve yumurtalar ilave edilir, çırpılır. Hazırlanan böreklerin üzerine dökülür.
4/ 180 derece isitilmis firinda 25 - 30 dakika pisirilir.

Chef'in önerisi: börek tek tek yerine tepside tek parça olarak pişirilebilir. Tel kadayifin yarısı alta konur, ortaya arzu edilen malzeme konduktan sonra kalan tel kadayıf konur, süt karışımı gezdirilir, 180 derece sıcak fırında 25 - 30 dakika pişirilir.




Çikolatalı Süpürgeler

240 g / 3 paket bitter çikolata
45 g kıyılmış tuzsuz badem
1 ölçü bardak hindistan cevizi
1/2 ölçü bardak pirinç veya mısır patlağı (sade veya çikolatalı)
Çöp şiş

1/ Hindistan cevizi 10 dakika fırınlanır.
2/ Çikolata benmaride eritilir, badem, hindistan cevizi, pirinc patlagi ilave edilir, karistirilir.
3/ Aluminyum folyo veya yağlı kağıt konmuş tepsiye kaşıkla konur, süpürge görüntüsü vermek için çöp şişler hafif yatık olarak ortalarına saplanır. Servis yapana kadar buzdolabında bekletilir.




Kremalı Kayısılar 
  • 1 ölçü bardak krema 
  • 1/2 ölçü bardak pudra şekeri 
  • 1 paket vanilya 
  • 4 adet kayısı veya kompostosu 
  • 1 paket hazır meyveli kek 
1/Krema, vanilya ve pudra şekeri ilave edilerek koyulaşana kadar çırpılır.
2/Meyveli kek dilimlenir, birer dilim tabağa konur, üzerlerine hazırlanan kremadan yumurta beyazı görüntüsü verecek şekilde yayını. Kremanın ortasına süzülmüş kayısı veya şeftali konarak sahanda yumurta görüntüsü elde edilir.
3/ Yanına kek dilimi konarak servis edilir.



Yumurta Mantarlar 
  • 4 adet yumurta
  • 4 adet domates
  • 4 çorba kasığı krema
  • 1 tutam tuz
1/Yumurtalar katı olacak şekilde haşlanır. (Soğuk suya koyduktan sonra, kaynamaya başladığında 10 dakika tutulmalı.)
2/Yumurtalar soyulur, sivri tarafları yukarıda olacak şekilde altları düz durmaları için kesilir.
3/ Krema tuz ilave edilerek çırpılır. Domateslerin alt tarafları yumurtaların üzerine oturacak şekilde kesilir.
4/Yumurtaların üstüne az krema sürülür, domatesler konur, krema ile üzerlerine benekler yapılarak mantar görünümü verilir.



Kivili Smoothie 

  • 2 adet kivi
  • 1 adet muz
  • 75 ml portakal suyu
  • Kırık buz

1/Tüm malzeme blenderda çekilir.
2/Arzu edilirse doğranmış kivi parçaları ilave edilir.


Çilekli Smoothie 
  • 10 adet çilek
  • 75 ml süt
  • 3 - 4 yemek kaşığı vanilyalı veya çilekli dondurma
  • 75 g yoğurt
1/Çilekler süt ile blenderdan geçirilir.
2/Dondurma ve yoğurt ilave edilir, bardağa alınır.
3/Arzu edilirse doğranmış çilek parçaları ilave edilebilir.




Külahta Kekler 
  • 4 adet külah
  • 4 adet hazır top kek veya muffin
  • 40 g - 1/2 paket bitter çikolata
  • 1/3 ölçü bardak - 50 mi krema
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 ölçü bardak - 150 mi soğuk süt ı
  • Gıda boyası
  • Şekerleme ve ufak çikolata parçaları
1/Külahlara oturabilmeleri için keklerin altları konik olacak şekilde kesilir. Külahlara yerleştirilir.
2/Keklere arzuya göre çikolata veya renkli krem şanti sürülerek dondurma görünümü verilir.
3/Çikolatalı görünüm için: Krema ısıtılır, ateşten alınır, çikolata sıcak kremaya ilave edilir. Karıştırarak eritilir, keklere sürülür, çikolata parçaları veya şekerlemeler serpilir.
4/ Renkli krem şanti görüntüsü için: Toz şanti ve vanilya soğuk süt ile çırpılarak sürülecek kıvama getirilir. Arzu edilen renkte gıda boyası ile renklendirilir, keklere sürülür, şekerlemeler serpilir.



Hiç yorum yok: